Reflektion från Tv-soffan

Ja, vad säger man? Jag kommer få svårt att somna inatt. Närmare en total hjärtattack har jag då inte vart… (Grannarna i Norrhult kommer nog fan undra vad det var som hände i det röda huset bredvid!?)

Jaha, ska man skriva ner något vettigt om detta då? Som vanligt, ger jag min reflektion, inte analys av vad det var som hände under matchen.

Första halvlek var HIF ett slaget lag. Det fanns ingen vilja och ingen fokus i varken löpningar, defensiv, anfall eller passningar. Det var lite som om man funderade på om hela laget varit på festival under dagen…?

***

Jag undrar vad det är för träningar som HIF har då det gäller passningsspel? Dags att göra lite ändringar där? Holgersson hade inte många rätt i sitt passninsspel till exempel, för att nämna någon…

***

Finns inte mycket att orda om egentligen vad som hände i första halvlek. I andra dock var det lite bättre (en stund), men sedan föll HIF ner igen och lät FCZ styra och ställa med sina enkla passningar. Får ge dem en eloge för att de var mycket bättre förbereda och mycket mer taggade än våra grabbar!

***

Lantz sökande blick efter FCZ’as nummer 8 efter tacklingen gör att man är lycklig för att ha en sådan stor spelare i laget och inte i motståndarnas. Den blicken borrade sig igenom tv:n och säkert ända bort till Georgien!

***

När det var 10 sekunder från fulltid, reser jag mig från tv-soffan och svär över det bedrövliga nederlaget. 10 sekunder senare får ni fråga grannarna om vad som hände, de blev nästan black-out av lycka!! Vilken dramatik! Vilken jävla tur! Det är detta som är cup-fotboll när den är som bäst!
Tack Joel!

***

I förlängningen så slår han då till igen, vår “gubben i  lådan” a la Jens Nielsen a.k.a. Erik Sundin! Han finns där igen på rätt ställe vid rätt tidpunkt! Även om han blir serverad på silverfat, så är det till syvende sist det som är viktigast, att just befinna sig där!
Tack Erik!

***

HIF går vidare mot Sarajevo, inte som dagens bästa lag då det gäller spel, utan som dagens bästa lag då det gäller moral och jävlar anamma (samt en gnutta tur, men den bortser vi ifrån nu!)
Tack HIF!

***

Och ja, jag kommer att åka ner till Sarajevo-matchen (den som går på Olympia iaf), för det är inte Sarajevo jag vill se, det är HIF!!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*