Intervju med Georgier inför matchen mot Zestafoni

Under pausen i bortamatchen mot Gävle, så var det efter lördagens festligheter dags att fylla på med lite lagom snabba kolhydrater inför den andra halvleken. Så jag och min gode vän stapplade ner till Högaborgspizzeria, iförda HIF-tröjor för att avnjuta varsin kebab.

Väl där så började en av pizzabagarna, Mamuka, prata HIF med oss. Vi samtalade lite om Gefle matchen en kort stund, varpå han ganska snabbt berättade att han var från Georgien. Vi märkte tidigt av hans fotbollsintresse och att han hade bra koll på den inhemska ligan i Georgien.  Därför valde jag att under dagen kontakta honom igen för att höra vad han hade att säga inför returmötet med Zestafoni.  Att han dagen innan match hade stött på några av Zestafoni spelarna på stan och växlat lite ord inför matchen, gjorde inte saken sämre.  

Vad tror du om matchen Mamuka ?

Jag tror att det blir en jämn match, Zestafoni får man inte att underskatta. De har 4-5 landslagsspelare och de har inget att förlora. Spelar HIF som de gjorde mot Örebro eller som de gjorde under vissa hemmamatcher förra året så kommer de garanterat att tappa matchen. Men oavgjort känns inte som ett omöjligt resultat (även fast jag har 1a på HIF på topptipset). Jag tror det blir jämnt! Jag pratade även med några av spelarna idag nere på stan utanför deras hotell och de var positiva.

Intressant att höra! Vad hade spelarna mer att säga om matchen?

De sa att de tänker spela tufft och ligga hårt mot Henke. De satsar på att ligga två man på honom hela tiden för att inte ge honom något utrymme. I övrigt så tror de på att de kan vända och vinna matchen. När de väl fått kontroll på bollen så satsar de på att lyfta upp laget snabbt och komma upp med laget i banan. Jag vet själv sen ligan i Georgien att de är minst lika bra på bortaplan som de är hemma, konstigt nog. På något sätt är det som att all press släpper och de spelar mycket mer fysiskt och kämpar som vildar.

Ska du själv gå på matchen?

Det var min tanke från början och jag köpte biljett direkt när jag såg lottningen! Dessvärre så är chefen nu på semester och jag måste jobba. Förresten så ville spelarna från Zestafoni ge mig biljett till matchen!

Aj, vad retligt.. Brukar du gå på matcherna och var brukar du då befinna dig?

Ja, jag brukar sitta långt ner på någon av sittplatssidorna, jag gillar att sitta när gräset och vara nära spelarna. Jag tycker framförallt att det är roligt när de spelar i Europa. Jag har svårt att välja lag här, de brukar vara bra när det gäller mycket.

Vi på AOH tackar Mamuka från Högaborgspizzeria för pratstunden!

3 kommentarer

  1. Bra: annorlunda och innovativt! Dessutom är Mamuka både en trevlig snubbe och en kompetent pizzakreatör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*