Reflektion – Supercupen

En titel till. Femte raka. Sjukt. Inte minst med tanke på hur eländig försäsongen varit. Plötsligt ser det oförskämt bra ut. Ja det är svårt att dra slutsatser efter en match men AIK var inte dåligt. Problemen fanns där för HIF till en början. Ytterbackarna gjorde en dålig första halva av matchen.

****

Men nu är det ju så att Conny och P-O ser de här problemen och i andra var Wahlen och Stoffe bra igen.

****

Walid Atta, måste vara det bästa nyförvärvet detta år. Herregud så stabil.

****

Ja om det inte vore för Alfred Finnbogason förstås. Så rörlig, så på rätt plats, bara ett mål saknades.

****

Men det stannar ju naturligtvis inte där. DANIEL NORDMARK. Var har du varit hela vårt liv? Senast ett nyförvärv gjorde så här stort intryck på mig var 1998. Det var då en viss Arild Stavrum hoppade in i sin debutmatch mot Häcken och drog iväg ett skott som fick kommunen att byta ut målet.

****

Och hur kul är det för Lloret Sadiku? Gör en riktigt stark match och ändå är han bara fjärde bäste nyförvärv.

****

Rachid Bouaouzan. Han har hittat tre lekkamrater i anfallet. Hur ska Alvaro eller Sundin kunna aspirera på startplatser när vi visar upp ett sådant fantastiskt anfallsspel som vi gjorde stora delar av matchen idag.

****

Imponerad över hur TV4 lyckades gömma matchen i TV4-sport inklämt mellan Trav och Dambandy. Alltmedan kvalitetsprogrammen flödade i “stora” TV4. Sändningen av Sveriges värsta bilförare slog alltså ut Supercupfinalen. Men det var ett fullödigt program med en timmes uppladdning före match och framför allt segerintervjuerna efter matchen och studiosnacket och inte minst att de analyserade målens tillkomst tillförde.

****

I alla fall hade det varit så om jag hade haft hand om sändningen.

****

Anders Andersson. Nej, Alexander Milosevic är inte avstängd i seriepremiären. I alla fall inte automatiskt. De förlängda utvisningarna (det får inte heta automatiskt) gäller bara i samma tävling. Dvs, hade det skett i allsvenskan så hade det varit rätt. Nu är Supercupen en egen liten tävling och då ger en grov utvisning en anmälan till bestraffning och där kan man bli avstängd även i seriespelet. Trodde Anders hade koll på detta eftersom MFF råkade ut för en grov utvisning förra Supercupen. Det var ju då avstängningen gällde under den period som MFF inte spelade. Lär bli samma dom denna gång.

****

Ska man vara lite orolig så är det kring Gashi och May. Men oron försvann efter Mays tio minuter i andra halvlek. Han trampade på lite och plötsligt stod det 2-0.

****

Nästa måndag är det Norrköping. Jag ska dit. Ska du? Det kan i alla fall inte bli värre än förra året. 0-0, säsongens plattmatch och har för mig att det regnade lite… Frågan är vilken sång som kommer att ljuda på O´Learys? Förra året lanserades “Kevin Hagen-ramsan” där…

 

4 kommentarer

  1. Okej, gick på inbillningen att det var O´Learys även i år. Harrys lär oavsett vara bättre…

  2. Atta, Nordmark och Finnbogason såg riktigt bra ut! Första halvlek var inte bra: Stora avstånd mellan lagdelarna, dålig rörelse, dålig bollmottagning och alldeles för mycket tjongbollar. Däremot när May ökade sin aktionsradie i andra halvlek så vände matchen. Bra men lite bekymmersamt också. Sörum är för mig ett stort frågetecken. Jag ser att han kan fungera som targetplayer men han kommer inte att avgöra många matcher och en frisk Alvaro tillsammans med Finnbogason är ett bättre alternativ. Ytterbackspelet måste bli bättre. Men fotboll är en resultatsport och HIF stod som klara vinnare även om AIK:s första halvlek var bra.

  3. Regnade lite?? Årets understatement men ang. Supercupen så lyckades AIK bra i början neutralisera särskilt vårt radarpar på mitten May & Gashi men som tur var ju Rachid & Nordmark företagsamma så vi inte blev helt neutraliserade offensivt!

    Sen ang. utvisningen förstår jag att förbundet vill statuera exempel när det handlar om grova utvisningar men ändå märkligt att spelare kan bli avstängda i andra turneringar än den som utvisningen berör. Å andra sidan kan ju dröja ett tag innan AIK spelar Supercup igen men vi siktar väl på 3:dje raka nästa år eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*