Reflektion från läktarplats

Då Hooleboole passat på att ta ledigt med hänvisning till egen träning så får ni idag nöja er med en reflektion från läktarplats.

***

Det var som Olympia sent 80-tal. Orkestermusik live (tillsammans med reklamjinglar från högtalarna och de hörde INTE samman), tafflig speaker a la Olle Larsson, pompomflickor, klack som skrek “sopa” (det enda som jag kan minnas alla på Olympia var med på en gång i tiden) så fort P’är gjorde en utspark, träläktare och träbänkar. Ja allt andades 1988.  Väntade bara på killen/tjejen med godislåda på magen med  jordnötter i vaccumförpackning.

***

Jag vet att det står i betygen men här kommer klassikern ytterligare en gång.

Sportreportern: Hur gick målet till?

Holgersson: *Tyst*

John Cooper: Det var väl ett skott i krysset…

Holgersson: Ja det har du rätt i, upp i krysset från straffområdeslinjen…

***

Vi såg Glenn Hysén och Andreas Andersson

***

Bosse: Vi vill inte prata så mycket om underlaget, men…

***

Hört efteråt: Jaså de klagade på gräset? Ja, då skulle de varit här förra matchen.

***

Vi såg Patrik Ekwall. Ja, allt kan ju inte vara bra.

***

Håll utkik på Viasat. Kommer säkerligen någon form av reportage om Henke och kanske HIF. Blev inte klok på det men det skulle visst bli en fyra-fem minuter långt inslag. Antagligen till superlandskampen den 6 juni.

***

På tal om Viasat, vi såg Sladjan.

***

Bosse: Jag har spelat på många planer som sett ut som denna och det har säkert Jonstorp också.

***

På tal om Jonstorp, vi såg Mats Olsson.
***

Joel smet förbi vår skjutjärnsskribent. Sten- Inge slängde ut Joel ur bussen.

***

Såg en serietabell. HIF leder och Tony Gustavsson får sparken i veckan om inte styrelsen i Hammarby inser att DE ska sparkas först.

***

Vikariatet är över.

4 kommentarer

 1. Instämmer. Det här är inramning som jag älskar – känslan av att gå på cirkus, inte checka in till en flight.
  Vad kostar inträdet för Lukas? “Köp en korv åt honom så går han in gratis…” Security som är på helspänn första kvarten och sen “glömmer” uppdraget och börjar se på matchen.
  BP ska ha stort beröm för att hela tiden spela och inte grisa. Önskar de allt, allt gott. Djurgården är definitivt det överflödiga stockholmslaget, om ett ska bort.

  Har jag nånsin upplevt HIF så gediget, så självklart utnyttjande sina resurser och sin kapacitet under mina 40 supporterår? Tror inte det. Den här sortens matcher brukar ju kunna utvecklas till mardrömmar, men inte i just nu. Det här var verkligen ett gediget dagsverke från ett självskrivet topplag, som säg Man U kan prestera: man kommer till en bortamatch mot en pigg, klurig uppstickare, i reservstället, utan två viktiga central-gestalter. Enkelt avfärdar man motståndaren, kontrollerar skeendet i 92 minuter.

  Nu väntar ett antal matcher av liknande karaktär. Det går inte att förutsäga någonting, men känslan är att det inte blir vare sig så många förlorade poäng eller insläppta mål de närmaste veckorna.

 2. Ni gör ett fantastiskt jobb med den här sajten/bloggen. Utan tvekan den mest läsvärda HIF-sidan på nätet. HIF i topp av serien och bevakningen bättre än någonsin, det är fint att vara HIF:are nu!

 3. Får hålla med Pierre. Ni är fantastiskt duktiga.

  Och på tal om någonting som alla på läktaren hängde på när det begav sig… ramsan “Hela Olympia”. Patetisk men charmig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*