Betyg BP- HIF

Betygen i dagens match:

Pär Hansson, 35, har absolut inget att göra och det lilla han har gör han bra även om han visade Dannekvalitet vid en mottagning.

Markus Holgersson, 36, målskytt och återigen riktigt stabil. MEN hans passningsspel är fortfarande inte godkänt. Defensiven dock, som vanligt klockren. Bäst? Efter matchen vid en intervju med en sportreporter. Frågan? Hur gick målet till? (Som ni vet var det en petning från 30 cm). Tja, ett skott upp i högra krysset från strax utanför straffområdet…

Marcus Nilsson och Joel Ekstrand. Sveriges obestritt bästa mittbackspar för tillfället. 38 på båda, mest för att de inte behövde anstränga sig så mycket.

Adama Tamboura, 34, kunde varit 40 om hans intentioner på kanten fått lite utdelning. Ganska stabil bakåt, men oj vad man blir nervös när både han och Makondele drömmer sig tillbaka till 2008 och plötsligt skiter i försvarspositionerna.

Christoffer Andersson, 38, inblandad i två mål, båda efter hörna. När gjorde HIF två mål på hörna i samma match senast?!?

Marcus Bergholtz, 37, kunde fått högre om han inte varit vilse i tempot framför allt första kvarten. Förståeligt dock med tanke på den relativt långa frånvaron. Blandar och ger men visar att vi har fyra kompetenta mittfältsalternativ. Om Lantz är borta skulle jag vilja se vad Bergholtz och Landgren kan uträtta tillsammans.

Isaac Chansa, 35, gör en habil insats men är ändå lite för lite med i spelet för att få högre betyg.

Rene Makondele, 28, återigen sämst i HIF. Avsaknad av självförtroende, självkänsla, gåpåmentalitet, utmanarvilja. Ser hämmad ut och det måste bara ha med det förbättrade försvarsspelet att göra.

Henrik Larsson, 38, gör det bra och har återigen spelglädje. Höll ensam på att se till att HIF missade flyget hem efter att ha fått diskutera med Bank, Olsson, Sladjan och ett femtiotal BP-pågar som ville ha autograf.

Rasmus Jönsson, 38, riktigt bra idag. MEN kommer inte till några direkta lägen. Prestationen i första där han bara blåste förbi och spelade bollen snett inåt bakåt var en godbit för fotbollsögon.

7 kommentarer

 1. Jämfört med vissa allsvenska klubbar som haft ekonomiska muckler att värva kan man fråga sig om klubben spelat i Superettan utan de bra senaste kullarna… Nuvarande lag utan (inte Pär då) M Nilsson, Joel, Lange, Marcus B, Raz, ja flera till ju.

 2. hmm Christoffer var med sjukt mycket idag och visade bra intentioner, men han verkade ha fått instruktioner om att försöka sikta lite mot månen den här gången… Kanske borde köra lite inläggsträning, HIF kan ju till mycket bra på den kanten! Spelar ingen roll om det var för att BP var dåliga, borde ändå träna inlägg 😉

 3. I princip samma betyg på samtliga vilket jag kan hålla med om men (ja, jag vet att jag tjatar både här och hos Pres) Bergholtz – wow! Vinner boll, fördelar briljant, något opolerad defensivt ibland men HYFSAT produktiv för att vara en (nästan debuterande) def imf, tre frispelsningar och ett stolpskott…

 4. Jag är av åsikten att Chansa, Adama och Stoffe var bäst igår. Stabilt rätt igenom, men Makondele är ur form. Perfekt match för Bergholtz att få rutin i, däremot så var väl Rasmus ärligt talat sådär?

  Och ert betygsystem är en katastrof.. 🙂

 5. Så länge alla i HIF tyckte det var lönt att ge 100% för en seger ( dvs. första halvlek )så var Bergholtz klart bäst ! Mannen är för övrigt grymt lik Xabi Alonso i sin spelstil.
  Och vad har Erik Sundin gjort för fel ? En usel Makondele på ena kanten och Stoffe som back och ändå får han inte chansen. Tom. Mini går före ???
  Är han årets felscoutning eller har han kommit på kant med Bosse ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*