Reflektion från …en webbradiosändning!

Normalt sett skriver jag alltid mina reflektioner precis efter matchen är avslutad. Det var ingen bra kväll igår, defenitivt inte för att skriva ner en reflektion, den hade bara blivit genomsyrat av bitterhet och frustration.
Så, till skillnad från en viss informationschef i ett Stockholmslag, gör jag inga inlägg klockan halv tre på natten, utan jag väntar tills jag sansat mig…

HIF är utslaget ur Europa-cupen! Tack HIF för denna gången!
Trots att vi inte fick se några större lag på Olympia, och trots att vi åkte ur innan gruppspelet, så kan jag nu så här i efterhand säga att jag är trots allt nöjd!
Man måste se till en del faktorer som avgör sådana här matcher;
– Vi hade inte en våra bästa spelare med.
– Vi hade grym ofattbar tur att överhuvudtaget få gå vidare efter Zestafoni-matchen.
– Motståndarna visste hur de skulle agera, på ett sätt som är väldigt osvenskt.
– Hemma/borta-mål. En regel som är helt befängd. Ett mål är ju alltid ett mål? Även om det inte hade roll i denna match, så måste jag bara få påpeka de här!

***

En sak som är väldigt bra, det är att jag inte längre känner att vi är så himla beroende av Henke längre! (Henke är kung och han är ovärderlig), men just nu verkar det som att spelarna förändrar spelsättet och anpassar sig bättre till att inte Henke är på plan?

***

Härligt initiativ av HIF då det gäller webbsändningen igår! Tack HIF!

***

Skyll inte på Ekstrand! Det är ingen rolig sak att spela lott…förlåt lägga straffar i ett sådant avgörande. Jag skyller INTE på Joel!

***

Angående motståndarna så finns det mycket att tillägga. Hade jag skrivit detta igår, hade det varit mer färgat av ilska och irritation. Idag, kan jag bara säga att Sarajevo är inget favoritlag, kommer aldrig bli heller så länge jag tycker att fotboll ska spelas med boll. Det vill säga, för evigt…
Hoppas innerligt att det inte kommer löna sig framöver för detta lag genom att “spela” fotboll på det viset.

***

Bosse Nilsson är en talangscout! Bosse Nilsson har en fruktansvärt bra fingertoppskänsla då det gäller att hitta och lyfta upp yngre förmågor.
Numer känns det hur naturligt som helst när man nämner Pär Hansson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Rasmus Jönsson till exempel, i a-lagssammanhag för HIF. Men faktum är ju att dessa har inte spelat i a-laget värst länge, eller hur?

***

Det finns inte mycket mer att tillägga om matchen igår. Dels för att jag inte såg den, dels för att jag tycker spelarna och ledarna har gjort precis så mycket de kunde för att försöka avancera vidare. Med lite mer tur, lite andra omständigheter, så tror jag att vi slår såna lag åtta gånger av tio. Eller?

***

Vi blickar framåt. På söndag är det allsvenskan igen. Örebro kommer på besök. Och denna gången tror jag att HIF kommer vara mer taggade. Dels för att kompensera sig lite för att blivit utslagna ur EC, dels för att den senaste matchen mot Örebro hade en besk eftersmak och måste frambringa en viss revanchlusta!

1 kommentar

  1. Och nu senast May.
    Av vad man kunde höra på radion visade han ju verkligen framfötterna igår. Sjukt nyfiken vad han kan uträtta i HIF 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*