Hejdå Europa!

Nåja, vad är väl en match i Euro League kvalet..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles underbar…

Men det känns precis som HIF genomlidit allt dötrist och långtråkigt med FC Mika, FC Zestafoni och FK Sarajevo och stod vid porten till de underbara matcherna när man åker ut med minsta möjliga marginal. Straffar efter 120 minuters spel.

Spel och spel, det blev till slut typisk balkanfotboll även nere i Sarajevo och det är inget som passar ett lag som HIF. Sen begåvades båda matcherna mot FK Sarajevo med domarinsatser som går till historien, får nog sluta klaga på den svenska domarkåren efter detta.

Tomhet.

Visst kan man hävda att HIF hade alltför många tongivande och rutinerade borta men det är att göra det lätt för sig. HIF har i de flesta fall i år visat sig ha ersättare som klarat av förtroendet och stått upp när det gäller.

Även idag.

I 120 minuter.

Hade skadelistan bara varit hälften så lång hade HIF fixat detta är jag övertygad om. Det positiva är att många av våra yngre spelare har fått erfarenheter och rutin som de kan ha nytta av i nästa års europaspel.

För det blir det väl?

Cupsegern tog oss till UEFA cupen sist och från den pokalen är vi bara två matcher. Vi leder faktiskt fortfarande allsvenskan även om det känns oviktigt just nu  i förlustens timme.

Bryt ihop, kom igen enligt Per Elofsson´s recept.

Av: Stefan Christensen

6 kommentarer

 1. Snacka om att gå från toppen till botten. Efter total eufori vid 0-1 till enorm besvikelse. Slår vi bara ÖSK på söndag kan denna hösten bli jävligt rolig ändå. Frågan är bara, vad fan ska man göra i vinter? Premier League har aldrig känts mer ointressant än just nu…

 2. “Helsingborg åkte inte ut mot nåt superlag direkt men ändå; credd.
  Ta gärna en titt i den helsingborgska laguppställningen…Bosse Nilsson hade skrapat ihop en startelva från klickarna längst ned i smörbyttan.
  Vad sägs om ett innermittfält med Fredrik Svanbäck och Markus Bergholtz?
  Vem kissar på sig när de hör det?
  Ingen Henke, ingen Lantz, ingen Skulason och det känns som en smärre bragd att dra det till en straffläggning i Sarajevo med det utgångsläget.”

  Saxat från Mr.Daxvax på Fotbollskanalen…

 3. Nu ser vi framåt o kör skiten ur i Allsvenskan istället! Jag tror att chanserna till guld ökade nu när HIF åkte ur cupen! HEJA HIF!:D

 4. Surt sa räven. På något sätt känns det väldigt märkligt. Hade vi åkt ut mot Zestafoni hade jag inte kännt samma känslor som jag gör nu. Ren flyt att vi vann mot Zestafoni, ren flyt att Sarajevo vann mot oss. Dock är jag väldigt fundersam kring mångas “förtvivlan” på e-zine. Herre jisses! Ska man hämta något positivt i denna förlust är det som många andra har påpekat att nu har allsvenskan fokus. Efter en en fest kommer alltid en bakfylla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*