Reflektion från en eftersändning

Då man istället för att se HIF-ÖIS direkt på tv, var man förpassad ute i Torpsbruk för reservlagsmatch mellan hemmalaget Slätthög och vårt lag Lenhovda IF, så  fick man se matchen i efterhand och med vetskap om slutresultatet.

Seger! Ja, det såg inte speciellt ljust ut i första. Nervositeten kom smygande över en (trots att man visste vad matchen slutade!) och jag satt och funderade på vad det är som fattas HIF i år. Min slutsats i det fallet är; det fattas inte mycket mer i år än vad det brukar göra? Vi har svårt att få greppet om matcherna och styra dem. Känns som om det fattas en del självförtroende trots allt?

***

Första halvlek var lite av en gäspning. Kan vara så att jag hade min nyss avslutade match i huvudet och inte var så koncentrerad på den som visades på tv:n?
Det som var märkbart i första, var det stabila försvarsspelet. Tambura hade tydligen fått en rejäl avhyvling efter Häcken-matchen, för han såg ut som en helt annan Tambura (tvillingbror?). Mer distinkta passningar och brytningar. Nästintill klockren i sitt spel!

***

Marcus Lantz i andra halvlek! Den Marcus har man saknat de senaste matcherna!

***

I andra halvlek såg de ut som om ÖIS körde fast och HIF styrde och ställde precis som de ska. Henke brände lite klara målchanser och jag konstaterar att trots allt, han är 38 år i år. Man kan inte begära att han har samma fokus och tajming som för ett par år sedan, då han helt klart hade satt de lägena i mål.

Synd att Rasmus inte får till det riktigt i sina avslut. Men han har tiden framför sig och jag är inte ett dugg orolig för att han inte kommer att växa till sig och bli en av landets bästa anfallare om ett par år.

***

Som infödd Helsingborgare, kan man inte annat än bli imponerad av hur dessa småorter i skogen (t.ex. Slätthög), kan få ihop spelare till både A-lag och B-lag?

***

Så mycket som jag sågade HIF efter Häcken-matchen, så mycket ska jag inte höja denna insatsen. Det är bara att konstatera att ÖIS är ett lag i spillror. Frisk satsning, men var den så sund?

***

HIF uppe på en tredjeplats. Och de personer som skrek efter Bosses avgång efter förra matchen, kommer säkert att ge honom en status som kung idag…
Själv har jag både mer tålamod än så och dessutom säkert mer insikt i hur det kan förändras snabbt i en match, beroende på små små misstag av spelarna. Det gäller att ha fokus hela tiden!

Så Bosse har mitt fulla stöd oavsett laguttagning eller spelsystem. För hur de än må verka ibland, så är HIF ett mycket mer stabilt lag idag, än för två år sedan!

3 kommentarer

  1. Kan inte göra något annat än att hålla med. Bosse har jag fullt förtroende för. Sen efter denna säsongen kanske han inte har lust mer och går tillbaka till sin chefs-scouts-tjänst och då tar vi in Roar Hansen. INTE Eklund!!!!!!!!!

  2. Håller helt med. Okej att vi spelade under all kritik på i stort sett alla punkter mot Häcken men det är ju bara löjligt att skrika efter Bosses avgång pga det. Även om han tex kunde bytt ut Chansa tidigare och kanske sagt nåt vettigare i paus (dock svårt och veta när man har noll koll på vad som sas) så var det spelarna som sög, inte Bosse.

  3. Hehehe, roade mig lite med att testa er sk Translator, det blev en hel del roliga översättningar…bla denna meningen: Tambur had apparently received a hefty avhyvling after Ass-match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*