Reflektion från en eftersändning

Bedrövligt! En match full av floskler och pojklagsattityd. En match som knappast kan gå till de-positiva-matchernas historieböcker. En match där domaren istället för sin egen insats fick mest utrymme.
Nä, HIF, detta var ett bottennapp utan dess like!

Det syntes redan i inledningen av matchen åt vilket håll det skulle denna match skulle dra. Det var ett nervöst (?) HIF som såg ostrukturerade och vilsna ut. Nu vill jag absolut inte påstå att GAIS på något vis är ett bättre lag än HIF, men inställning till matchen är otroligt viktig. Och denna inställning hade GAIS, inte HIF…

Andreas Landgren må vara spottad på, trampad på och utskälld. Men enligt mitt tycke, var han den enda i matchen av HIF-spelarna som verkligen försökte spela, försökte ignorera domaren och som gav sitt yttersta! Och jag grämer mig säkert lika mycket som Landgren gjorde över att den stolpträffen blev just en stolpträff och inte ett förlösande mål.

***

Precis som JC skrev i förra inlägget, håller jag fullständigt med att attityden från Skula, Sundin och Christoffer är ta mej f*n bedrövlig! Sundin lär väl dessutom få en längre avstängning för sitt barnsliga och omogna tilltag vid den alldeles korrekta varningen som ledde till hans utvisning. Skäms!!

***

Det pratas väldigt mycket om att domarna ska “ha känsla för matchen”! Vem berättar och visar för spelarna att de ska visa känsla för matchen? Det är inte alltid domarnas fel, även om jag kan hålla med om att standarden har knappast ökat trots att flertalet gör detta arbete på heltid. Spelarna måste också ta ett större ansvar för att hålla nivån på matchen och på sitt agerande och få mer “känsla för spelet”! Jag kan dock förstå Christoffers uttalande i AB men jag håller inte med om det. Uttalandet var klart genomsyrat av frustration, inget annat.

***

HIF missade chansen till att hänga på AIK. Men det är ingen panik än. Två tredjedelar av serien är avverkad och HIF ligger i allra högsta grad med i toppen av allsvenskan. Närmast blir det en mycket viktig match nere i Malmö. Inte bara för att det är lillebror vi ska slå, utan det är lite av en nyckelmatch för bägge lagen.

***

Jag fortsätter lite på spåret med mediebevakning. Varför skrivs det så lite om allsvenskan hos de “stora”, AB, Getingen, FK.se och så vidare? Det blir spaltmeter efter spaltmeter med Zlatan hit och Zlatan dit. Men allsvenskan som faktiskt berör och intresserar fler, det skrivs det väldigt lite om. Är det okunnighet och ointresse från dessa skribenter, reportrar och krönikörer? Eller är det helt enkelt så att dessa klamrar sig fast vid den internationella svenska delen istället för att verkligen vara med i verkligheten här hemma i Sverige, som kanske i deras ögon tycks vara av mindre värde?
Aftonbladet, Expressen, Fotbollskanalen etc etc är väl baserade i Sverige för Sverige, så skriv och engagera er för Sverige också!

Allsvenskan är inte den största ligan i europa. Inte heller den rikaste. Vi har inte de bästa spelarna i Europa, men fan vet om vi inte har den mest spännande och jämnaste ligan i Europa?

1 kommentar

  1. Skulason är en säkerhetsrisk för laget. Jag vet inte hur många gula kort han fått sedan återkomsten. Bosse skulle gått ner på en 3-backs-linje efter utvisningen.
    Jesper Jansson är en flopp som sportchef: Arvidsson? Liverstam? Holgersson? Sundin (Nja) Alfa (kanske) Porcellis (I ett lag som spelar långbollar med target)
    HIF:s ansfall är och har varit bedrövligt under hela säsongen. Stora brister på forwardssidan. Avsaknaden av en ledare på planen igår var uppenbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*