Betyg HIF- Gais

Det är första gången på över fyrtio år som jag skäms för hur spelare i HIF uppträder. Gnälligare spelare finns fan inte. Åtminstone inte spelare som Skulason, Sundin och Stoffe. Stoffe som lagkapten. Nej så här FÅR det bara inte se ut.

 Pär Hansson, 3,0, inget att göra vid målet.

Erik Wahlstedt, 3,0

Joel Ekstrand, 1,0

Marcus Nilsson 2,5

Adama Tamboura, 2,5

Christoffer Andersson, 1,0

Olafur Skulason, 0,0

Andreas Landgren, 3,1

Mahlang May, 4,0

Rene Makondele, 3,0

Erik Sundin, 0,0

Porcellis, 2,8

Isaac Chansa, 3,0

5 kommentarer

 1. Du överdriver lite, va. Laget som helhet gjorde det bra efter alla omständigheter, skador, utvisningar etc. Det Sundin gör går inte att bortförklara, borde bli långtidsavstängd, men stoffe kan man inte klaga på. Det var faktiskt domaren som provocerade fram allt detta och jag är glad att spelarna inte reagerade ännu värre än vad de nu gjorde.

 2. Nja håller nog mer med John Cooper, även om 0,0 och 1,0 är lit väl hårda betyg. Sanningen är den att HIF har ett bättre spelarmaterial, men GAIS uppträdde som ett lag idag.

  Skulasson måste verkligen tänka igenom sitt humör. 100 % hjärta, men var är hjärnan?

  Joel får nog skärpa sig lite, har alltid tyckt att han sett cool och avslappnad ut, på gränsen till nonchalant. Igår var han bara det senare. Dessutom får även han tänka över varför han får så många gula kort…

  Sundin….ja lite Graulund vibbar äver honom igår. Inte hans typ av match, men att satsa på det sättet. Inte snyggt. Det vore väl också på sin plats att visa honom några inspelade matcher så han får se sitt kroppssprål och kommunikation med övriga laget.

  Makondele: Har teknik och hyfsat driv i steget, men det ser vi sällan honom utnyttja. Istället stannar spelet upp, en eller flera motståndare honner in i press och så tappar Rene bollen (alternativt spelar han hemåt).

  Bosse: Det syntes väldigt tidigt att GAIS inte tänkte tillåta spel över mittfältet. Då återstår långa bollar på Makondele och Sundin, och det fungerar inte. Porcellis har i alla fall bollmottagar egenskaper.

  Domaren: Fantastiskt konstig bedömning. GAIS fick nästan inga frisparkar, men nästan inga varningar. HIF fick frisparkar för nästan allt, men också varningarna. Ja GAIS fick ett par, men jag upplevde nog att domaren hade helt olika nivåer för laget.

 3. Lite högt på sina håll. May kommer bli bra, men var inte fantastiskt outstanding. Om Makondele får en trea efter två mål borta mot ett topplag, då kan inte May få en fyra i en förlustmatch på hemmaplan mot ett bottenlag.

  Mittbackarna är katastrof. De är vårt lags stora belastning. Felbeslut och missar hela tiden. Skärpnin’.

 4. MD: Kritiken mot betygen på May kontra René kan jag förstå även om jag inte håller med. Men att mittbackarna är katastrof där är vi inte ens nära att vara överens. Visst har det skett en del misstag men att vilja ge René högt betyg på hans mål och sedan totalsänka mittbackarna för enkla misstag känns i mina ögon totalt off.

 5. John Cooper: Vi har släppt in 23 mål. AIK 14, Blåvitt 17. Då jag anser att vi har i minst lika bra målvakt som någon av dem så lägger jag den huvudsakliga skulden på mittbackarna. Och eftersom det är i den regionen man bör hitta förklaringen till insläppta mål (givetvis inte helt och hållet, men primärt) så antar jag att du lägger skulden på Pär?

  Dessutom tycker jag att det har varit sisådär hela säsongen. Varje match har nästan bjudit på något misstag som vi borde klara oss utan, som tur är har det dock inte resulterat. Vi borde nästan ha en tränarduo, där Bosse ansvarar för det offensiva och någon annan för det defensiva. Jag tycker det känns problematiskt just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*