Reflektion från Avspark 2011

Avspark är samlingsnamnet på den årligen återkommande upptaktsträffen inför allsvenskan. Här intervjuas tränare och spelare på scen och efteråt ges media möjlighet att via en workshop (eller workout som Hamrén felaktigt sa) gå runt och intervjua tränarna till de olika lagen. Massor av material delas också ut, en del superintressant men mycket är ren skit.

För att börja med Workshopen så har samtliga lag en yta där de kan presentera sitt lag och sin förening. Bedömer man allsvenskans sluttabell utifrån presentationerna så står HIF som solklara guldmedaljörer. HIF:s mediaguide och video/dvd-material är ingen annan klubb ens nära. Ur åker AIK och Djurgården. Pinsamt hur svaga “bord” de hade.

*****

HIF var representerat av Frederik Eriksson, Paul Myllenberg, Jesper Jansson, Conny Karlsson och Pär Hansson. Under workshopen fick de inte en lugn stund. Skillnaden var stor på de andra lagen. Bara Rolle Nilsson var lika populär. Men det var mest som FCK-aktuell. På tal om det, Rune Smith föreslår i dagens KvP att Peter Bild, förlåt , Swärdh ska ta över MFF… Då vet vi att han inte kommer att göra det. Jinx är Runes mellannamn.

*****

11 tränare tippade Elfsborg, 2 MFF, 1 ÖSK och 1 HIF. Men när tungviktarna (dvs förbundskapten och förre förbundskapten) skulle säga sitt var det HIF som gällde. Vet inte om det är smickrande att Lagerbäck tippar oss som vinnare…

*****

Lunchen var god, potatismos och wallenbergare. Mysko tilltugg till eftermiddagskaffet, inte konstigt att mer än hälften var kvar.

*****

Dencker måste vara synsk. Han publicerade Hamréns tips innan det var avlagt.  I alla fall kändes det så.

*****

HIF betonar att man numera har harmoni i hela föreningen. Får se hur det blir med det när vi drabbas av två förluster på rad och helsingborgsmentaliteten knackar på uppe på Olympia. Som om vi skulle förlora två matcher i rad. ;o)

*****

Elfsborg topptippat igen. På vilka grunder? En skadad Anders Svensson? En skadad Martin Ericsson? En inkompetent tränare eller bara för att det är inne att gilla Elfsborg? Med tanke på deras klena resultat i förhållande till förväntningarna så kan man döpa om Haglund till katten men snart är hans nio liv över.

Vi fick förklaringen till deras misslyckande. De satsar ju på att spela internationellt gångbar fotboll hela tiden och de är SÅÅÅ dåliga på att spela cyniskt och gneta sig till segrar. Förlåt, men att spela oavgjort hela tiden ÄR ingen merit Haglund. Framför allt vinner man ingen serie på det.

*****

Såg bilder på en kapning från Ivo Pekalski mot Marcus Lantz. Jonas Eriksson dömde. Skrämmande gult kort. Ännu mer skrämmande att 25 procent av besökarna röstade på gult och inte rött kort. Inte konstigt att tabloidtidningarna dryper av gnäll.

*****

Det togs upp om målkameror. De ska ju lösa alla problem enligt förespråkarna. Bosse Karlsson (elitdomarchef) konstaterade att tretton företag försökt och misslyckats. Dessutom undrade han lite om målkameror i hockeyn tagit bort fokus på om det var mål eller ej i tidningarna efteråt.

*****

I år ska man stävja polsk riksdag efter varje domslut. Bosse konstaterade att det säkerligen finns lag som medvetet gnäller på alla domslut för att påverka domarna. Hörde hur Håkan Mild tappade andan. Han såg nog mönstret för Sella. Två matcher- avstängd- två matcher- avstängd…

*****

HIF vinner allsvenskan om Gashi får någon form av förnuft.

*****

För övrigt var det Jonas “känslan” Eriksson som genom att inte följa reglerna retade upp Joel i matchen mot Mjällby. El Kabir skulle varit utvisad tidigt i den matchen, men så är det. Visa känsla för spelet så åker en annan spelare ut i stället. Konsekvens bland domarna TACK.

*****

Jeppe konstaterade att av fem ungdomar i HIF (Joel, Mackan, Pär, Rasmus och Landgren) skrev fyra nytt kontrakt och en drog som Bosman. Hur har det gått för dessa spelare? Kanske något att dra lärdom av för de som står på lut till startelvan?

*****

Pär på frågan om vem som ersätter Lantz: Vi har May och Johan Eiswohld så där ser det bra ut.

Gashi?? Men kul att Eiswohld rankas högt av lagkaptenen.

*****

Många undrade över lagkaptenen och hans svårighet att kommunicera med domare och spelare på plan. Men hallå, Pär är tredje målvakten i HIF som är lagkapten bara under 2000-talet…

*****

Vi kommer när allsvenskan kör igång ha Conny – dagen efter men även punkten inför med P-O Ljung. Detta blev klart nere i Malmö idag.

*****

Tittade in på arenan. Såg ut som läktarna var från 1990…

*****

Avslutningsvis: NU ÄR DET IGÅNG!!!

3 kommentarer

  1. Ser fram emot P-O Ljungs visdomsord, mycket kunnig & sympatisk herre som därtill alltid är stiligt klädd på bänken med en tydlig HIF-atteralj (nu senast en klassisk röd-blå halsduk)!

    Apropå den höga klassen på HIF:s mediaguide och video/dvd-material – var det kostnaden för detta spektakel som gjorde att klubben snålade och inte erbjöd års-DVD:n som man skämt bort oss HIF:are nu med de senaste åren eller?

  2. Jo, jag fick det svaret också när jag kontaktade HIF för ett tag sen – tänkte mest ge en känga utifall någon från HIF råkar läsa mitt inlägg och inse att DVD:n saknas hos mig & flera andra, men det är ju trist om det är så att HIF- supportrar inte orkat lägga lite mer än en hundring på dessa härliga minnen och att det därför inte blev något…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*