Reflektion – BK Häcken (h)

En otroligt viktig, välförtjänt och faktiskt rättvis seger. HIF vinner med 3-2 över formstarka BK Häcken. Ett mycket bra resultat.

Ja, trots att det började lite knackigt och trots att HIF hade otur med stolpträffar, så lyckades HIF knipa alla tre poängen hemma på Olympia.
Ska vara ärlig och säga att jag trodde att HIF skulle få det mycket svårt i dagens match. Och den illavarslande känsla berodde inte enbart på den senaste matchen (nämner inget mer om den…). BK Häcken har spelat grymt bra tidigare och är väldigt offensiva. Och eftersom HIF haft stora problem med defensiven, stundtals, den senaste tiden, var jag övertygad om att de skulle sättas på stort och svårt prov även idag.

Och visst, Häcken hade en del farligheter, men de berodde mest på att HIF slarvade med passningar än att Häcken skapade chanserna av egen kraft. Men även om det stundtals var lite si och så med passningsspelet så övervägdes de bristerna av den massiva kämpainsatsen idag. Idag var det en hel del jävlaranamma hos spelarna, det syntes.

Ardian Gashi slet på ett sätt som vi var vana att se honom under fjolåret. May fick en del chanser på sina patenterade löpningar och Rachid gjorde ett hästjobb både offensivt och defensivt. Men den som fick mest utdelning av mittfältarna idag var Daniel Nordmark. Nordmark som hoppade in då Lindström tvingats gå ut, var påpassligt framme vid två tillfälle och satte bägge i mål. Det var den Nordmark som jag så i Supercupfinalen mot AIK och har saknat sen dess.

***

Inte nog med att vi fick se tre stycken HIF-mål i en och samma match. Vi fick även se den bäste vänsterbacken som HIF använt sig av i år. Vilken match han gör, 17-åringen från Finland. Jag är imponerad.

***

Hur allvarligt skadad är nu Lindström? Skadefronten börjar likna den “epedemi” av skador som vi hade 2009.

***

HIF är inne i ett intensivt matchande för tillfället. Match igen redan på onsdag borta mot Kalmar FF. Ett Kalmar som är inne i en djup formsvacka. Men det är oftast de lagen som är farligast på sin hemmaplan.

***

Skulle vara intressant att se Santos göra den första halvleken istället för sista kvarten. Känns som det hade varit en win-win situation då?
– En Santos som är trygg och lugn, serverar sin medspelare bollar och kan även hålla defensiven. Låter spelet byggas upp och ger laget en chans att bygga upp spelet från grunden, istället för att rusa in i den och ge möjlighet för slarv.
Sedan byte i halvtid för att slänga in ett par pigga ben, med riv och slit, (Finnbogason/Sundin) och därmed köra slut på försvaret. Men men, det är ju bara mina funderingar. Och vad kan jag om fotboll…

***

Wahlstedt. 36 år gammal och kör en hel match, 90 minuter. Och inte bara det, han är delaktig i både anfall och försvar. Jag är imponerad.

***

Publiksiffran idag; 10 038. Hur många trodde det?
Det visar ju att det finns många som ger sitt lag stöd, i med och i motgång!

 

4 kommentarer

  1. Är mycket imponerad av Uronen! Hörnorna var kanske inte de bästa, men i övrigt! Riktigt bra!

  2. Så skönt med denna 3-poängare! Riktigt lättande och jag är glad över den inställning som spelarna visade igår liksom över att May från början var mer med i speluppbyggnaden och det var väl inte förvånande att mål gjordes efter hans aktioner över mittplan? Uronen var förvånansvärt bra och jag håller några tummar för att Nordmark konserverar dagens form för det behöver HIF! Jag har varit kritisk men idag är jag mindre kritisk och låter mig fyllas av hoppfullhet igen. Bra jobbat HIF!

  3. Får inte förringa Häckens & dess tränare Gerhardssons insats för till skillnad från lag som tidigare gästat Olympia i år (GAIS, AIK, MAIF & t.o.m. Elfsborg) så bjöd dom upp till dans med ett frejdigt offensivt spel – på så sätt blev det också mer ytor för HIF att anfalla och gör det offensiva spelet öppnare & enklare så återstår att se nästa gång ett s.k. “igelkottslag” kommer till vårt fotbollstempel om HIF kan förvalta det fina spelet…

    Det var mycket som var bekant & kändes bra: Mays löpningar & Gashis spelstil, Rachids finurlighet (underbar passning till Nordmarks andra mål) men också oförmåga att själv förvalta lägena, Santos fina inhopp & båda ytterbackarna stabila insats trots att den ene är dubbelt så gammal som den andre -:)

    Kalmar blir en nöt att knäcka för nu vill de så klart ha revansch för senaste förlusten mot MAIF hemma, men å andra sidan är HIF:s facit borta mot Rydströms “kycklingar” mycket bra (en vinst om än bara en match så här långt totalt) men i övermorgon hoppas vi på repris från i fjor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*