Reflektion: Både Finnbogason och Sörum är gåtor

 

 

 

 

 

En poäng som känns som en seger. Det är aldrig fel. Ja om det inte inneburit att vi missade att ta chansen att ta in på Elfsborg förstås och att vi tappade två placeringar i tabellen.

***

Syrianska gnällde över att vi var osportsliga förra året. Finnbogason visade förståelse och såg till att vi åtminstone fick en spelare avstängd (de har två). Ska Özkan Melchemichel gnälla nu för att vi inte fick en spelare till avstängd?

***

På tal om Syrianska. Visst hade det åtminstone varit liiite kul om Djurgården gjort mål på övertid och vunnit matchen med 2-1 efter att Syrianska fått två spelare utvisade?

***

Thomas Sörum gör ett bra jobb ute på plan men hur han än kämpar och står i så blir det inte mål av det. Och i andra änden, Finnbogason, inte den största stjärnan men han gör mål. Kan vi inte slå ihop dessa och få EN kvalitetsspelare.

***

Varför det blir oavgjort? Vi har en målvakt, Göteborg har Alvbåge.

***

Rättvist med en poäng? Nja, det kanske det inte var men hade Rachid spelat bollen INNAN han stannar lite oftare hade nog både Finnbogason och Sörum sett bättre ut. Kan det bara vara en slump att våra anfallare blev mer delaktiga sedan Nordmark klivit in?

***

May Mahlangu, vad har hänt? Sedan skadan har han varit långtifrån en stjärna. Nu lär han kanske ta en plats från start mot Syrianska men det krävs mer!!

***
Ardian Gashi. Slår en bakåtpass utan att ha koll på var Pär är och då skäller han ut Pär?? Gashi som efter Kalmarmatchen gav sig på Rachid Bouaouzan…

***

Mitt i poängförlusten måste man glädjas åt Atta och Hanstveit. Atta orkade inte riktigt hela matchen men Hanstveit gör sin andra mer än godkända insats på lika många matcher. Framför allt visar han prov på en bra uppspelsfot.

***

Nej, det var inte straff. Det var inte avsiktlig hands. Men visst hade vi tagit straffen ändå.

***

Inget försnack med assisterande, ingen Åge- dagen efter. När HIF sparkade PO och Conny avgick tog vi kontakt med föreningen för att få Åges telefonnummer och bad dem diskutera med Åge om rutinerna runt inläggen. Vi väntar ännu på ett svar…

***

Vi har fått en förklaring till att vi inte fick kontakt med PO. Det var mitt fel helt och hållet. Den 4 maj skrev jag ett inlägg. På E-zine. Baffo (som då tillsammans med Sadiku gjort ett par riktigt bra matcher som mittbackar) skulle inte spela mot Sundsvall. Jag skrev “de bänkar alltså Baffo. Vilka idioter”. Kanske borde skrivit att “de gör helt fel”.. Nu gjorde de inte helt fel. Inte ens lite fel. Baffo var skadad vilket framgick av ett inlägg från Idoit bara någon minut efter mitt inlägg. Men detta var alltså anledningen till att PO vägrade svara när jag ringde. Trist. Men samtidigt slutade han svara den 1 maj. Kanske var han synsk…

 

2 kommentarer

  1. Patetiskt av HIF. De borde värna sina kontakter med supportrarna som de i princip bad på sina bara knän till under de tröga åren. Nåväl, man glömmer så snabbt när man hittat en ekonomisk lösning med några gubbar med mycket 0:or i plånkan.

  2. Jag håller med dig i din reflektion, Leif och tycker att det ser riktigt svagt ut med vår anfallsspets. Hif har stora svårigheter att skapa farligheter i närheten eller innaför straffområdet. Vi saknar verkligen en kille som kan gå på genombrott. May behöver spela, det är vår viktigaste spelare och om nu Sörum match efter match spelar från start så kann jag inte se varför May ska stå utanför. Sörum i all ära men han hotar inte många försvar. Hur tusan ska det gå i CL-kvalet? Kan bli en kort resa där. HIF har genom sin ledning verkligen ställt till det mitt i säsongen och det var pinsamt att höra Jesper i pausen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*