Betyg: IFK Göteborg- HIF

Svårt att säga om det var en genuint svag insats eller om Göteborg var så bra. Förmodligen hamnar det i en slutsats att det är en kombination.

Pär Hansson, 5, kan inget göra på målen resten var mycket bra.

Christoffer Andersson, 2, blandar och ger men får godkänt

Walid Atta, 3, bra i första, i andra försvann han lite.

Erlend Hanstveit, 4, HIF:s bäste utespelare. Riktigt bra, en femma om han inte gått bort sig rejält vid ett tillfälle i andra där Selakovic spelar fram Robin Söder.

Erik Edman, 2, stabbig idag men ändå godkänd. Lite för svaga hörnor stundtals.

Mattias Lindström, 1, borde blivit utbytt i halvtid istället för Rachid.

Ardian Gashi, 2, mer eller mindre helt borta i första, starkare i andra ( etta i första, trea i andra ger en tvåa totalt.)

Loret Sadiku, 1, kom inte in i matchen överhuvudtaget.

Rachid Bouaouzan, 2, mycket boll men gud vad han är omständlig. Inte lätt att vara anfallare med en mittfältare som hela tiden stannar upp spelet. Rachid MÅSTE förstå att det är ett lagspel. Men han kunde gjort mål i första med lite flyt.

Alfred Finnbogason, 3, egentligen en tvåa men efter en sån frispark måste man ju få en trea.

Thomas Sörum, 2, en svårbedömd man. Han löper rätt men får inte så mycket uträttat men nu måste man snart få ut något av honom.

 

Daniel Nordmark, 2, gör ett gott jobb i inhoppet.

May Mahlangu, 2, ja inte gjorde hans insats att HIF blev bättre i andra.

Alvaro Santos. För kort tid men återigen, det ÄR klass över hans spel.

 

Åge Hareide 2, som HIF:are blir man lika chockad varje gång det blir byte i halvtid och här kom det två (även om jag DÅ hellre sett antingen Lindström ut eller Finnbogason med tanke på hans gula kort och risk för rött).

Stefan Johannesson, 2, gör rätt vid straffsituationen. Blandar och ger och har vääääldigt svårt med bedömningen med spel med rak arm.. Framför allt med spelare som Selakovic på plan.

6 kommentarer

 1. “Pär Hansson, 5, kan inget göra på målen resten var mycket bra.”. Det är väl egentligen skönt, hade varit jobbigt ifall han hade räddat Alfies mål också.

 2. Han hade tagit den frisparken. Man kan säga att det blev 1-1 för att vi har en målvakt, de har Alvbåge…

  Felskrivning naturligtvis. Ska stå målet.

 3. Varför ger du alltid Nordmark så låga betyg? Och hyllar Santos? Nordmark var HIF:s bästa mittfältare i andra halvlek. Santos gjorde ingenting de 15 minuter han spelade.

 4. Bra betygsättning. Såg inte matchen mot Gefle men studerade noga matchen mot IFK. Mycket långbollar om än inte i höjden men snabbt förbi mittfältet och sedan springa som tokar mot deras försvarslinje och ha en hög intensitet. Kan inte säga att jag tycker om den idéen utan vill att HIF spelar via ett konstruktivt mittfält med May och Gashi och sina yttermittfältare och ytterbackar. Snabbt passningsspel och en bra press med intensitet. HIF:s anfall är bedrövligt och skapar inget innanför straffområdet. Det är för mig obegripligt att Sörum får fortsätta vara startman och lika obegripligt är det att May sitter på bänken!
  Angående tränarskiftet så var det pinsamt att höra Jespers svammel i pausen, han kan ju inte göra det begripligt. Han och Myllenberg har verkligen ställt till det genom att hävda långsiktighet och satsning på unga spelare och samtidigt sparka P-O?! (HIF:are med omvittnat goda tränaregenskaper och verkligen någon klubben borde behållit) Conny hölls utanför och man hävdar idag att man inte trodde att han skulle lämna? Sedan i denna långsiktighet så anställer man en gammal f.d HIF-tränare säsongen ut! Vill det sig illa så lämnar alltså Hareide efter säsongen och då står man där med en oerfaren ass tränare. Jag tycker inte att Jesper är mogen nog att sköta sportchefsjobbet.

 5. Det är väl precis som planerat att Hariede ska lämna? Det jag fattat ang. långsiktigheten har handlat om att få in mer unga killar i laget men om det sen är rätt att anlita en ex-HIF:are som inte direkt lät de unga killarna få jättemycket speltid (Prica ett undantag) – men som sagt har J.J. & Paul sagt att nuvarande tränarkonstellation är säsongen ut och sen vill man hitta en huvudtränare som kan vara med på ett längre kontrakt och följa styrelens/sportchefens önskemål om lånsiktighet med unga spelare…

  P.O sa den bästa kommentaren efter allt som hänt i Connygate: om HIF vinner mer än 5 titlar på lika lång tid som Conny & han gjorde det samt sålde spelare för mer kosing så köper han att han & Conny rök ut: där har J.J. & Paul något att leva upp till som de säkert inte lär lyckas med om än Del Bosque satt sig på Olympias bänk för att vaxa valrossmustachen -:)

  Frågan är om Paul & J.J. då gör det enda rätt i så fall & lämnar sina jobb??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*