Razak överlägsen som skådis!

Efter söndagens match i Södertälje inser jag att min skådespelartalang är oerhört underlägsen den som vår gamle HIF-are Razak Omotoyossi visade upp på planen.  När jag sedan läser hans uttalande i Metro: ”vill han att folk ska dö på planen utan att han bryter spelet? Jag är så oerhört besviken på den här domaren”, inser jag att Oscars-juryn har en solklar vinnare nästa gång den samlas.

Såvitt jag har förstått, av diverse andra uttalanden, drabbades Razak av kramp. Hur många känner ni som har dött av det?

Nä, i ärlighetens namn var det nog så att den gode Omotoyossi är lite för dåligt tränad och dessutom såg chansen att maska lite så Syrianska skulle få en poäng. Det genomskådades förstås av P-O Ljung och övriga HIF-are samt lyckligtvis även av domare Martin Hansson.

Att sedan Syrianskas ledare också skämde ut sig är väl mer ett tecken på hur illa ställt det är i Södertälje-klubben som i nästa omgång får klara sig utan de två som blev utvisade. Men det är ju deras problem.

Över till något betydligt roligare. Så särskilt rolig var förvisso inte den fotboll som HIF presterade men så länge resultatet blev tre poäng är jag nöjd.

Noterar att av alla de tre svenska lag som spelade Europa liga-kval i förra veckan var det HIF som klarade sig bäst i den allsvenska omgången. Elfsborg tappade, ganska oväntat, poäng hemma mot Kalmar och Häcken fick storstryk.

Att alla tre lagen hade problem, som de bemästrade olika bra, är ett tecken på att fler, tuffa internationella matcher behövs. Ska man vara med och leka med de stora lagen så krävs det att man har en bred trupp och spelare som kan tända om snabbt igen.

På sina håll i HIF var det lite si och så på den punkten. Men eftersom de trots allt slutade lyckligt så avstår jag från att gå in på enskilda spelare. De vet själva bäst vilka som har anledning att ta åt sig.

Den enes död betyder som bekant den andres bröd och när Johan Wiland blev skadad så tog Pär Hansson ett steg närmare landslagströjan. Ni minns kanske att jag i en tidigare krönika förutspådde att han skulle bli HIF:s näste ”Rio-Kalle” när VM avgörs i Brasilien 2014? Jag blir bara mer och mer övertygad om att den förutsägelsen kommer att slå in – förutsatt förstås att Sverige lyckas övervinna alla hinder på vägen dit.

Vilan under landslagssamlingen, för dem som inte får dra på sig den blå-gula dräkten, blir säkert välbehövlig.

I nästa omgång väntar Trelleborg och vi kanske ska vara beredda på att de är en aning revanschlystna efter utskåpningen på Olympia? Samtidigt är det en match som måste vinnas!

Det skulle kännas riktigt skönt om HIF kunde behålla, eller ännu hellre utöka, försprånget till Elfsborg innan det är dags för seriefinalen (?), på Borås arena,  i september.

1 kommentar

  1. Elfsborg har IFK Göteborg i nästa omgång och detta västkustderby brukar bli tuffa & jämna matcher så kan mycket väl tänka mig delad pott i den drabbningen…

    Visst är det ett skånederby och TFF har revansch att utkräva men med den stabilitet HIF visar så ska man inte behöva uppleva en sådan nesa som när HIF ledde med 2-0 och förlorade 4-2 till sist för 2 säsonger sedan – och förra årets möte skulle egentligen varit 3 pinnar (Lindströms nick som felaktigt blev avvinkat för offside), så med tanke på vi redan har 2 vinster mot TFF (hemma & träningsmatch) så blir det säkert som det ska vara: alla goda ting är ju tre -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*