Rättvist resultat i en tät match

Gustav Jarl tar emot en passning.

Det var sol från en klarblå himmel över Olympiafältet och det var en härlig sommardag även om det kanske var lite varmt för att spela fotboll. Det dryga 50talet personer som kom för att titta fick se en tät och jämn match.

Erik Edman ger sin syn på
Arnór Smárason
Foto: Bjarki Tordarson

Intresset var stort på läktarplats, sommarvädret i kombination med att semestern dragit igång var säkert en orsak, men det stora skälet till intresset var Arnór Smárason. HIFs Isländska nyförvärv som tjuvstartade tiden i klubben med en match för U21 laget. Det var ingen lätt uppgift han fick, ensam på topp i ett lag han bara tränat med en kort tid.

Arnór har sett bra ut på träning och gjorde ett bra intryck även idag, viktigt för honom att få 90 minuter så att han kan vara aktuell för speltid på måndag mot Öster. – Erik Edman

Det blev en kampfylld match där Kalmar var det vassare laget sett över hela matchen och redan i andra minuten kom de fram till en farlighet där HIF fick rensa på mållinjen.

Spelet böljade fram och tillbaka och det var en match som inte riktigt fick någon tydlig förare. Men trots att bollen bytte ägare ofta så var det tämligen ont om chanser åt båda håll. HIFs bästa chans kom efter att David Svensson och Gustav Jarl (som gjorde sin Allsvenska debut i inhoppet mot IFK Göteborg på måndagen) gjort det bra på sin högerkant Gustav gick in lite i banan och serverade Elias Andersson som tyvärr sköt utanför.

Atta och Larsson höll mittlåset bra även om Atta drällde lite med bollen när det var runt halvtimmen spelad och Peter Larsson fick rädda upp situationen till hörna. Det märks att Atta och Larsson är ett par som känner varandra väl och det var inga konstigheter i samarbetet idag heller.

Det var en tuff match med mycket kamp, Rasmus Lindgren blev varnad för att han gick in i en situation med dobbarna före. Även Fredrik Widlund blev varnad i en situation där han inte hann med den betydligt snabbare Mats Solheim i Kalmar utan valde att dra ner honom.

I slutet av första halvlek fick Elias Andersson en smäll och klev av och fick vänstervaden lindad. Han haltade lite utanför plan men när andra halvlek blåstes igång var han tillbaka på banan.

Foto: Bjarki Tordarson
Calle Johansson bytte av Atta i halvtid.
Foto: Bjarki Tordarson

I andra halvlek ersatte Calle Johansson Walid Atta som mittback. Han visade prov på bra huvudspel och spelförståelse när han flera gånger avvärjde attacker från de snabba kalmarspelarna. Även samarbetet tillsammans med Peter Larsson funkade bra fast de inte fått så många chanser att spela tillsammans.

Bytet av Walid var förutbestämt. Han gjorde en väldigt bra prestation, alla vet att en fit och vältränad Walid Atta är en spelare av högsta allavensk klass. Han har en bit kvar för att bli fulltränad men med lite tålamod från både Walid själv och alla andra är vi snart där! – Erik Edman

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när en kalmarit kom fri på en tveksam offside och kunde slå in det som visade sig vara vinstmålet bakom en chanslös Andreas Linde i HIF målet. Tre minuter senare var de igenom igen men denna gången var Linde snabbt ute och gjorde sig stor och blockerade ut skottet till inkast. Linde är en målvakt, likt Pär Hansson, som är bekväm även i spelet på fötterna. Målet kunde han inte göra så mycket åt, men han studsade tillbaka bra och visade att han är ett namn att räkna med.

Om man ser till det defensiva mittfältet där Robin Nilsson bildade par tillsammans med Alexander Achinioti Jönsson i 4-2-3-1 uppställningen så hade de ingen lätt uppgift men de spelade stabilt och gjorde få misstag. Erik Edman berömmer Robin Nilsson som är provspelare från ÄFF:

Robin har gjort bra prestationer de gånger han varit med i U21, dessutom är det en spelare Roar har bra koll på sedan innan, en spelartyp vi kanske saknar i HIF. Jag gillar hans drive och attityd, personligen får jag lite Petter Hansson vibbar vad det gäller hans karaktär, inte rädd för nån och en härlig bounce-back attityd!

Foto: Bjarki Tordarson
Arnór kom inte riktigt till sin rätt idag.
Foto: Bjarki Tordarson

Arnór Smárason gjorde en tämligen intetsägande match där han sprang ensam på topp. Han fick inte så mycket att jobba med och mot slutet av matchen var han nere på det defensiva mittfältet och hjälpte till. Två frisparkar slog han och den första som han tog i 60e minuten var närmast att resultera. Han skruvade bollen över muren, mot målvaktens högra kryss och var så när att kvittera, men målvakten fick fingrarna på den och kunde tippa bollen till hörna.

Erik Edman summerar matchen så här:
En väldigt jämn match, där Kalmar kanske har lite mer erfarenhet som ev faller avgörande! På det hela en U21 match av väldigt hög klass!

Björn Velander BBL

4 kommentarer

  1. Calle J & Robin N har man sett i några tidigare U21-matcher och dom känns båda spännande att följa vidare. Men medan Calle är en del av Akademi HIF tillhör Robin ÄFF men verkar knappt ha spelat där på länge – för dom 3 föregående matcherna med U21 har han varit med i alla, så man undrar om det är förhandlingar på gång mellan HIF & ÄFF månne?

  2. Nej Robin har ju sagt att han vill gå vidare och ska enligt uppgifter inte förlänga sitt kontrakt med ÄFF. Det är dessutom en spelare som Roar känner väl, så vi får väl se vad transfercirkusen för med sig.

  3. OK, låter som det kan sluta både här & där vart Robin hamnar så småningom m.a.o.

    Inget nytt om Ema Boateng förresten?

  4. Nej jag har inte hör något mer än att Edman sa att han skulle träna med A-laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*