Rasmus Lindgren utlånad till ÄFF

Han har inte fått chansen i HIF. Nu lånas Rasmus Lindgren ut till ÄFF. “Jag tror att detta kan vara väldigt bra för min utveckling”, säger 19-åringen till Helsingborgs Dagblad.

I fjol gjorde Rasmus Lindgren två inhopp i HIF:s allsvenska tröja. Annars blev det mest bänknötande. Nu lånas den 19-årige talangen ut till ÄFF.
– Det känns bra och kul med en utmaning. Det ska bli spännande, säger Lindgren.

Får Rasmus chansen på mittfältet i cupmatchen?
Rasmus Lindgren.
Foto: HIF.se

Den pojklandslagsmeriterade Avesta-sonen spelade en träningsmatch med ÄFF i november – och gjorde mål. Efter nyår har han tränat både med HIF och ÄFF.
– Det kändes bra när jag var där i höstas och även om jag tar ett steg ner seriemässigt så tror jag att detta kan vara väldigt bra för min utveckling om jag får lira. Det ska bli kul att verkligen spela matcher som betyder och få A-lagsfotboll på en bra nivå, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Det finns flertalet exempel på unga spelare som har lånats ut från HIF till ÄFF för att få en utvecklingsboost. Den senaste i raden är mittbacken Jesper Björkman, som den gångna säsongen tog en ordinarie plats i ÄFF.
– Jag har pratat mycket med Jesper och han har sagt att allt fungerade bra, säger Lindgren.

Förutom Lindgren, som enligt låneavtalet kan återvända till HIF redan i sommarens transferfönster, vill ÄFF även knyta till sig vänsterbacken Fredrik Widlund, som i fjol spelade i HIF Akademi. Även om 19-åringen tränar med superettanlaget väntar parterna med att skriva på något kontrakt.
– Tanken är att han ska vara där han får mest speltid. Känner vi att han konkurrerar här så är han oss hos, annars tar han kanske ett nytt år i Akademin. Han tränar med oss nu, sen avvaktar vi till mars någon gång, säger Papadopoulos.

 

1 kommentar

  1. Lycka till Rasmus & hoppas det slutar lika bra som det gjorde för Jesper – minus förstås skadan men att du kommer tillbaka till rött & blått!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*