Rasmus Jönsson ”…det säger väl egentligen sig själv att jag är sugen på att komma hem i sommar”

En ev hemkomst har diskuterats i varje “transferfönster” de senaste säsongerna. AOH satte sig ner med Rasmus Jönsson för att höra om tiden utomlands, tankar om framtiden och en ev återkomst till klubben i hans hjärta

För den som inte vet, kan du berätta lite om din tid utomlands? 

Kortfattat så kan man säga att det varit blandat med båda bra och mindre bra perioder. Jag har många fina minnen från min tid utomlands. t.ex. att spela mot lag som Bayern och Dortmund i Bundesliga. Eller att vinna ligan och cupen med Aalborg är några av de saker som jag är väldigt stolt över. Sen har det också varit längre perioder som varit väldigt svåra mycket beroende på skador. Den perioden på nästan 3 år där jag varje dag hade känningar/ont i ljumsken var såklart extremt svår. Det var också något som tog sin tid att komma tillbaka från både fysiskt och mentalt.

Sedan du lämnade HIF, hur tycker du att du har utvecklats som spelare?

Jag tror alltid jag har levt mycket på min blick för spelet, men tror helt klart det är något som jag har utvecklat ännu mer nu. Särskilt i perioder där min fysik inte har varit 100% har det varit viktigt att utnyttja andra kvalitéer istället.

Odense gick ju ut officiellt och sade att du var en av spelarna som skulle lämna, kan du berätta lite om tiden i Odense och om ”uppbrottet”, eller vad man ska kalla det? 

Jag kom till Odense och var för första gången på flera år skadefri och kände mig verkligen redo för att äntligen komma tillbaka och ta ytterligare steg. Tyvärr fick vi en dålig start och det var väll halvkris i klubben första halvåret. Även om jag tyckte att laget och även mig själv spelade bra fotboll så hade vi stora problem att få resultaten med oss. Andra halvåret var däremot ett av mina klart bästa under min tid i Danmark. Jag var frisk, spelade bra och fick gjort många poäng från en tillbakadragen roll. Sen kom jag tillbaka efter sommaren och tänkte att det bara vara att köra på när formen var på topp. Tyvärr åkte jag på ett krånglade knä, missade några matcher och sen gick det mycket upp och ner efter det. Det gjorde att jag var rätt sugen på att hitta något nytt i vintras. Nu blev det inte så och när vi tidigt här i våras inte hade något att spela för så blir det tyvärr rätt naturligt att klubben behöver satsa på yngre plus de spelarna som är här efter sommaren. Jag har också hela tiden velat vidare här till sommaren så det var inga “hard feelings” mellan mig och klubben.

I Odense fick du oftast spela på en kant men vart spelar du helst? 

Det är nog mest det jag är missnöjd med min tid i Odense. Alltså att jag i stort sett bara har spelat på en kant och därför känt att mina kvalitéer inte blivit utnyttjade på bästa sätt. Även om det gick väldigt bra första säsongen, jag tror bara det var ett par mittfältare i ligan som gjorde fler mål, så känner jag att jag hamnade för långt ner i planen och framförallt hade boll för långt ner i planen. Det kändes som att det blev för mycket defensivt jobb som gjorde att jag inte alltid kunde visa mina offensiva kvalitéer. Jag trivs helt klart bättre i en central roll som anfallare/10a

Vad tänker du och vad tycker du är viktigt nu när du nu ska söka dig en ny klubb? Hur mycket spelar t.ex. nivån klubben spelar på roll? 

Det som är allra viktigast för mig just nu är att hitta en klubb där jag känner att jag kan få tillbaka lite glädje och motivation. Gör jag det så tror jag helt klart att jag kan ta ytterligare steg och utvecklas ännu mer. Det gör att nivån på klubben inte är det viktigaste i nuläget utan det ska vara en klubb där jag kan känna mig 110% motiverad.

Det har ju skrivits en del om att du skulle vara aktuell för HIF igen, hur ser din kontakt med HIF ut idag? Hur ser din relation till HIF ut? 

Det är ju ingen hemlighet att jag och Krister har haft tätt kontakt sedan i vintras. Jag har också haft en hel del kontakt med Peo som jag känner bra från både U och A-laget under min tid i HIF. Sedan försöker jag alltid komma till Olympia och se så många matcher jag kan när man är ledig. Jag tror alla vet att jag älskar HIF och att klubben betyder något speciellt för mig. Så det säger väll egentligen sig själv att jag är sugen på att komma hem i sommar. Jag tycker laget ser väldigt bra ut och Granens hemkomst gör det såklart extra intressant också. Jag tror det viktigaste för mig är att jag känner att jag inte blir “tagen för givet”, utan ska jag hem nu så ska det vara för att jag känner att HIF verkligen vill ha hem mig.

Vad tänker du om framtiden? Du har ju inte uppnått någon jättehög ålder och har fortfarande ett flertal år av fotbollsspelande framför dig förhoppningsvis 

Är det något jag lärt mig under resans gång så är det att det är omöjligt att planera för framtiden. Kroppen känns bättre nu än på väldigt många år så nu ser jag egentligen bara fram emot att hitta en klubb där jag kan blir använd på rätt sätt så att jag kan få visa min kvalitéer igen.

Officiellt så tillhör du OB till den 30 Juni. Kommer du fortsätta träna med klubben tiden ut eller har du planer på att förlägga ditt ev träningsupplägg på hemmaplan tex med HIF?

Jag har precis gjort min sista träning med OB så nu ska jag först ha ett par veckor semester där jag håller igång själv. Eftersom jag fortfarande har kontrakt med OB fram till den 30e så är det något med bl.a. försäkringar som gör att det ibland är svårt att kunna träna med en annan klubb. Därför är det inte helt klart än hur jag kommer lägga upp min träning den närmsta månaden.

När räknar du med att ha gjort klart med en ny klubb?

Det är svårt att svara på. Självklart vill man gärna ha det på plats men samtidigt ska det också kännas helt rätt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*