Rapport från träningen: Spelare med meriter från England på prov

Det var, till att börja med i alla fall, inte någon direkt upphetsande träning vi fick oss till livs på måndag förmiddagen.

Killarna som spelade igår hade rehab och de övriga körde ett lättare pass med smålagsspel. Såg småtrevligt ut och Hannu såg pigg ut och David Svensson levererade en crossboll av klass. Plötsligt hördes ett vrål “UUUD”.

Vi som stod sidan om reagerade naturligtvis direkt men vrålet såg ut att komma från Marcus Holgersson. Men en blick lite längre bort fick oss att tro att vi var mitt uppe i festivalfirandet. För där var ännu en Marcus Holgersson.

Nu såg vi naturligtvis inte dubbelt utan den med det danska utropet är en dansk. En kille på 29 år som lystrar till namnen Jens Berthel Askou. Född i Videbäck (wikipedia är nyttigt ibland). Meriter från turkiska ligan, SAS-ligan (ffa med Silkeborg) och sist tillhörande Norwich där han gjorde närmre 30 matcher och sista månaden var han utlånad till Millwall.

Sejouren i Millwall blev inte lång. Inte ens en hel match efter att han tacklat Yakubu (Evertonspelaren, inte Alfa som var i HIF en runda) med två sulor.

Jens ska vara mittback och har en hyfsad historik. På träningen blev han förutom att han såg ut som Marcus Holgersson, mest uppmärksammad för att han styrde sitt lag så att Pär Hansson inte hördes…

Han kommer att spela i U21-matchen mot BoIS i morgon kl.17. En match som vi planerar att direktrapportera ifrån.

Han står  för närvarande utan kontrakt med någon förening och kom till HIF som ett “tilbud” som Paul uttryckte det…  Jag tror att han menade det danska “tilbud” och inte svenska “tillbud”.

På onsdag kommer en intervju med den person som haft den längsta sammanhängande perioden i föreningen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*