Pär blir vår nästa Rio-Kalle!

Olyckskorparna  som började kraxa när HIF blev av med Markus Nilsson och Alexander Gerndt och ovanpå det fick Marcus Holgersson avstängd satte förmodligen i halsen när rödblått gick ut och tog en klar seger mot Göteborg, samtidigt som Elfsborg hjälpte till att koppla bort AIK från toppstriden, åtminstone för stunden.

Det är klart att saknaden av klasspelare som de tre ovan nämnda, alla givna i startelvan under säsongen hittills förr eller senare  kommer att märkas, om inte Jesper Jansson snarast hittar lämpliga ersättare, men på kort sikt är det ingen större fara.   Conny och hans medhjälpare har visat att det finns resurser i truppen. Även om Göteborg inte imponerat i år så finns det all anledning att ha respekt för Blåvitt, som har flera skickliga spelare i sitt lag, så segern ska inte undervärderas.

Det dröjde visserligen tills HIF, via Christoffer Andersson, fick hål på bortalagets kompakta försvar och publiken hade anledning att hålla andan mer än en gång dessförinnan. Men Pär Hansson kan bli vår nye Rio-Kalle och han är en del av laget. Det kan bli verklighet om Sverige lyckas passera hindren på väg till VM i Brasilien, vilket givetvis blir en tuff utmaning i sig. Men inom 1-2 så bör han definitivt ha övertagit målvaktströjan i landslaget från Andreas Isaksson!

Det är ju lite kul när till och med motståndarna hyllar honom.

Veckans viktigaste uppgift för HIF är inte nästa omgång i allsvenskan (på söndag mot Syrianska i Södertälje) utan hemma på Olympia i  returen mot det israeliska laget som står emellan HIF och en plats i Europa-ligan.  Seger med två mål innebär avancemang och hösten kan då bli riktigt rolig.

En del har frågat vem som ska göra målen när Gerndt försvann.  Det känns som om det är dags för Sundin att visa att han förtjänar sin plats i anfallet. Mot Göteborg gjorde han sannerligen ingen av sina bättre matcher. Läste att han tvekade inför kontraktsförlängning med motiveringen att han ständigt måste bevisa att han förtjänar sin plats. Men hallå, Erik. Det är en situation man får leva med som elitspelare.  Se på världsartister som Zlatan och Messi  (inga jämförelser i övrigt). Zlatan får skit för att han inte ensam lyckas bära sitt lag till CL-titeln och  Messi  för att han inte lyckas göra Argentinas landslag till mästare.  Ändå levererar de båda på en betydligt högre nivå än allsvenskan.

Erik är en bra allsvensk spelare – men ingen superstjärna.  Jag ser gärna att han stannar i HIF, men han är inte oersättlig. Att få tillhöra allsvenskans bästa lag är också en ära och jag tror att många skulle vilja byta med honom. Så sluta tjura, Erik och skriv på – innan Jesper hittar någon annan!

Dessutom  finns det ju fler duktiga målskyttar som Rasmus och inte minst May Mahlangu. Vilket mål May gjorde mot Göteborg, men vad höll IFK-försvaret på med? De verkade mest stå och beundra soloprestationen och för all del det får gärna motståndarna ägna sig åt även framöver.

I allsvenskan ställs nu HIF mot tre bottenlag och det krävs nio poäng för att gulddrömmen ska leva vidare. Det återstår många poäng att  spela om och en formsvacka kan bli dyrbar.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*