Proffskollen Vecka 49

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Krafth, Mahlangu, Accam – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Jere Uronen spelade 90 minuter när Genk vann återigen i den belgiska ligan. Cercle Brügge stod för motståndet när Genk vann med hela 5-1 på bortaplan, vilket gör att man behåller sin andraplats i serien.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Leandro Castan spelade samtliga minuter i Vascos tre senaste matcher. Man inledde med att spela 1-1 borta mot argentinska Defensa y Justicia i utslagningen av Copa Sudamericana. Returmötet mot samma lag spelades inatt och slutade med en 1-0-förlust för Vasco Da Gama, som därmed åker ur turneringen. Där emellan mötte man dessutom Ceara SC i ligaspelet och förlorade med 4-1.

DANMARK

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Skjelvik var utanför truppen när Odense förlorade med 2-1 borta mot Randers FC, och ligger därmed på en snöplig tionde plats efter tio omgångar av den danska Superligan.

Andri Bjarnason (Esbjerg) Bjarnason blev ubytt med skada efter 34 minuter när Esbjerg bortaslog HB Köge med 2-0. Skadan islänningen ådrog sig innebar att han missade Esbjergs andra match i veckan, då man slog Kolding IF med 2-0 på hemmaplan.

David Boysen (FC Helsingör) David Boysen var utanför truppen när Helsingör slog Fremad Amager med 2-1 i den danska andradivisionen. Laget ligger femma i serien efter 13 omgångar.

Anders Randrup (Hvidovre IF) Randrup spelade 90 minuter när Hvidovre slog Hobro IK med 4-3 på bortaplan i en galen match. Den segern innebär att man tar sig upp till niondeplats efter 13 omgångar.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Emil Krafth var utanför truppen när Newcastle slog Crystal Palace med 2-0 på bortaplan, vilket innebar att laget tog sig upp till 13:e plats i serien. I de senaste dagarna har Newcastle sedan ådragit sig ett antal COVID-19-fall vilket innebär att helgens match mot Aston Villa kommer att flyttas.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) Alexander Achinioti Jönsson spelade hela matchen när Forge mötte haitiska Arcahaie FC i kvartsfinalen av CONCACAF League. Matchen slutade 1-1 efter 90 minuter vilket innebar förlängning och därefter straffar. Alexander AJ missade sin straff när Forge FC till slut förlorade och åkte ur turneringen.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy Shymkent) May Mahlangu startade och spelade 92 minuter innan han blev utbytt i Ordabasys sista match i den kazakiska ligan. Man mötte Okzhetpes Kokshetau på bortaplan och vann med 3-1, vilket innebär att man slutar säsongen på femte plats.

NEDERLÄNDERNA

Frederik Helstrup (Almere City) Frederik Helstrup spelade 90 minuter när Almere City spelade 2-2 borta mot FC Volendam, vilket innebär att laget behåller sin andraplats i serien efter 14 matcher.

NORGE

Andreas Linde (Molde) Andreas Linde spelade samtliga minuter i Moldes två senaste matcher. Man inledde med en 3-1-seger hemma mot Haugesund i ligan, och fortsatte sedan med en 3-1-seger hemma mot irländska Dundalk i Europa League. Nästa vecka väntar en avgörande match mot Rapid Wien, som avgör om Molde tar sig vidare i turneringen eller inte.

Arnor Smarason (Lilleström) Arnor Smarason var utanför truppen återigen när Lilleström mötte KFUM Oslo i den norska andradivisionen. Matchen slutade 2-0 till Lilleström, och innebär att laget behåller sin andraplats i serien.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson spelade 88 minuter när Spartak Moskva slog Rotor Volgograd med 2-0 på hemmaplan. Spartak ligger därmed på tredje plats i serien, med 32 poäng på 16 matcher.

Armin Gigovic (Rostov) Armin Gigovic spelade 90 minuter när Rostov slog Dynamo Moskva med hela 4-1 på hemmaplan. Den segern innebär att Armins lag klättrar i tabellen och nu ligger på fjärdeplats med 29 poäng på 16 matcher.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Gerndt spelade 76 minuter när Lugano slog Basel med 1-0 på hemmaplan i den schweiziska ligan, och därmed kopplar ett grepp om andraplatsen med 16 poäng på åtta matcher.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Surprise Ralani spelade 90 minuter när hans lag spelade 1-1 borta mot AmaZulu. Laget ligger på sjätte plats i serien med åtta poäng på fem matcher.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Atiba Hutchinson spelade 90 minuter som kapten när Besiktas bortaslog bittra rivalen Fenerbahce med 4-3. Det var en tajt match som innehöll både en straff och ett rött kort, och segern innebar att Besiktas kunde klättra upp till fjärde plats i serien.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Loret Sadiku stod för en stabil insats när han spelade 90 minuter i Kasimpasas senaste ligamatch. Man mötte Genclerbirligi och vann med 2-0, vilket innebär en femteplats i den turkiska ligan.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Alfred Finnbogason var utanför truppen när Augsburg spelade oavgjort 1-1 hemma mot SC Freiburg i Bundesliga. Augsburg ligger åtta i serien med 12 poäng på de nio inledande matcherna.

Victor Palsson (Darmstadt) Palsson var utanför truppen när Darmstadt slog Eintracht Braunschweig med 4-0 på hemmaplan. Den segern innebär en elfteplats i den tyska andradivisionen.

USA

David Accam (Nashville) David Accam missade Nashvilles senaste match då man mötte Ema Boatengs Columbus Crew i Playoff-semifinalen av den östra konferensen. Matchen slutade, efter förlängning, med en 2-0-förlust för Nashville vilket innebär att lagets säsong är över.

Ema Boateng (Columbus Crew) Boateng blev inbytt efter 109 minuter, alltså under förlängning, när hans lag slog Accams Nashville med 2-0 i den senaste matchen i MLS playoff-slutspel. Nästa match spelas mot New England Revolution i den östra konferensens final.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Isaac Chansa var utanför truppen när Forest Rangers spelade 0-0 hemma mot AS Bouenguidi. Chansas lag ligger därmed på femte plats i serien, dock med två matcher mindre spelade än lagen som ligger högre upp i tabellen.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!