Per-Ola blev Conny för en dag

Eftersom Conny Karlsson blev sjuk och fick nöja sig med att följa matchen på TV, från sjuksängen, får P-O Ljung ”stå till svars” i ”Dagen efter”. P-O är givetvis nöjd med poängen och konstaterar att även om hela teamet, inklusive Conny, gått igenom förutsättningarna i detalj inför matchen så blev coachjobbet denna omgång helt annorlunda än alla kunde ha tänkt sig.

– Att förutse att vi skulle få tre ytterbackar skadade kunde väl knappast någon göra? Men på ett sätt är jag tacksam för att just den lagdelen drabbades eftersom vi där har bättre täckning än på vissa andra. Det är ju bara att kolla på bänken.

 – Men det blev ändå en del coachning eftersom matchen utvecklade sig som den gjorde. När vi fått in kvitteringsmålet så var ju frågan om vi skulle nöja oss med en ganska tung bortapoäng eller satsa ytterligare framåt och gå för seger?

 – Det vi kunde göra från bänken, eftersom alla våra byten var gjorda, var att bidra med energi.

 – Genom att vi lyckades vända till seger skickade vi en viktig signal till kommande motståndare. Vi visade att vi kan vända ett underläge, men det har vi gjort förut. Vad inte många tänkt på är att vi också är oerhört svårslagna i de lägen vi tagit ledningen.

 Per-Ola tonar ner sin egen insats som ”huvudcoach”.

 – Sedan Conny tog över som headcoach har vi i teamet (som även inkluderar Reine Almqvist och Sven Andersson) jobbat oerhört tajt från första dagen. Conny har varit och är en utmärkt chef och även om han inte är fysiskt på plats så fungerar allt precis som om han varit där. Nu bollade jag tankar med Reine och Sven och det gick ju lika bra.

Även om det var Gerndt som gjorde segermålet så var väl Pär den verklige matchhjälten?

– Pär gjorde visserligen tre riktigt bra räddningar, men jag vill hylla hela laget för segern, framhåller Conny.

Är det inte dags att det lossnar för anfallet snart? Varsitt mål av Gerndt och Sundin på tre omgångar  är väl lite klent?

  – Jo, jag vet ju att det finns mycket mer att hämta av både Alexander och Erik och jag räknar med att det kommer att lossna. De jobbar väldigt bra på träningarna. Det gäller bara att de hittar formen.

Hur ser det ut på skadefronten inför fredagens match?

-Enligt de första beskeden var Christoffers skada lindrigast. Baffu fick en liknande smäll, men lite allvarligare. När det gäller Edman så är det hälsenan som spökar och jag vågar inte säga något förrän vår läkare tittat närmare på honom.

Nästa motståndare är Syrianska som gick på en riktig mina senast – är det risk för underskattning?

– Knappast. Vi har inställningen att man ska gå in med ödmjukhet till varje match.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*