Paulinho stor vinnare i helgen

av: John Cooper

Varje omgång i allsvenskan kommer att få experttips (nåja) av mig. Tyvärr envisas övriga i redaktionen att jag måste tippa före matcherna. Därför minskar sannolikheten att alla tips slår in. Men det är väl risken man måste ta.

Lördagen den 4 april

Häcken- Malmö FF  2- 1

Elfsborg- Hammarby 2- 0

 

Nykomlingarna Häcken tar en något överraskande seger mot Malmö tack vare deras superbrasse Paulinho. Malmö har haft problem hela vårsäsongen och är inte riktigt på plats för att leverera. Häcken kan bli en obehaglig överraskning i år, förutom för HIF då eftersom vi ALDRIG vinner mot dem.

 

Elfsborg påbörjar sin resa mot toppen och Bajen mot övre delen av bottenträsket redan i första omgången. Elfsborg har laget med bredast trupp och det kan leda hela vägen. På Borås Arena kommer inte Bajen ha något att hämta.

 

Söndagen den 5 april

Örgryte IS- GAIS  1- 1

AIK- Halmstads BK 0- 2

Trelleborgs FF- Brommapojkarna 3- 1

 

ÖIS- GAIS, premiär på Ullevi/Gamla Ullevi renoverade Gamla Ullevi, slutar oavgjort i en allmänt trist match. Är Alvaro skadefri så är det han som trillar in bollen för ÖIS.

AIK får ännu en motgång på Råsunda. Halmstad blir säsongens positiva överraskning. Bra defensivt med Magnus Bahne i mål och spännande framåt med spelare som Anel Raskaj, Michael Görlitz och Anselmo.

TFF vinner programenligt mot BP och denna gång tappar man inte 3-1-ledningen. TFF kommer på den övre halvan i år. Faller möjligtvis på alltför tunn trupp.

 

Måndagen den 6 april

Gefle- Kalmar 2- 0

Djurgården- Örebro 2- 3

HIF- Göteborg 4- 2

Gefle får sin rättmätiga seger mot Kalmar. Den som de borde fått förra året då man spelade ut Kalmar efter alla konstens regler men förlorade. Med 1-5. Kalmars problem i år kan vara att man inte hunnit spela in sitt material. Så länge Nanne håller Sölvesborgssonen Abiola Dauda utanför startelvan så kan andra klubbar vara nöjda.

Djurgården kommer få det tufft i år. Det räcker inte med att kunna snacka Zoran. Man måste ha ett lag också. Med Mattias Jonson allergiborta hela våren och knä/hälskadad resten (precis som de senaste 38 åren) som nyckelspelare ser man direkt varåt det barkar får Dif.

HIF kommer att bjuda på stor klang- och jubelföreställning mot medias gullgrisar. Klubben som ska bli såå mycket bättre för att deras ungdomar i år är ett år äldre än förra året. (Gäller det inte för HIF:s ungdomar också?!?) Laget som är omöjligt att göra mål på kommer efter omgång ett att vara det lag som släppt in flest mål. I alla fall om mitt tips slår in.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*