Patronen äntligen på väg tillbaka

När såväl Joel Ekstrand som Marcus Nilsson har lämnat för proffsspel utomlands och tiden för Peter Larssons låneavtal börjar närma sig sitt slut, känns det plötsligt lite tunnt på mittbacksfronten. En glädjande nyhet då är att HIF:s finske mittback Hannu Patronen nu äntligen är på väg tillbaka. Huvudskadan som han ådrog sig under en träning har gjort att han varit indisponibel för spel sedan mitten av mars.

Du har varit borta ganska länge. Är du helt återställd nu?

 – Huvudet har känts bättre och bättre varje dag och det hindrar mig inte från träning. Jag fick lite problem med knäet när jag började träna lite hårdare på sistone och jag har fortfarande lite problem, men jag har kunnat träna för fullt.  

Man har ju hört att du stundtals lidit av yrsel och huvudvärk.

– Ja, jag led under flera månader av yrsel och trötthet och det var en mardröm. Jag fick hjärnskakning och nackskada, typ whiplashskada

Joel Ekstrand har flyttat, Marcus Nilsson flyttar och Peter Larsson kanske återvänder till FCK. Helt plötsligt har mittbacksuppställningen decimerats markant. Dessutom, om jag inte missminner mig helt, så är väl ditt kontrakt utgående?

– Ja, mitt kontrakt går ut efter det här året. Jag vet att det händer mycket på min position men jag vill inte stressa om det, det är tränaren som bestämmer och det är de elva bästa som spelar. Först och främst vill jag vara frisk och njuta av fotboll och vara med och vinna allsvenskan med laget.

Pågår det några förhandlingar om en kontraktsförlängning?

– Vi har inte snackat så mycket om min situation. Jag måste bli frisk innan jag tar några beslut.

Finns det någon enstaka spelare i allsvenskan som du tycker är jobbig att möta?

– Ranegie (Häcken) är tung att möta om han är på gott spelhumör. Jag har inte spelat mot Bangura (AIK) men jag skulle kunna tänka mig att han vore den jobbigaste att möta just nu.

Vilket lag i allsvenskan tror du kommer att vara Er största rival om guldet?

– Elfsborg är det enda lag jag kan tänka mig, som nästan har samma kvalité i laget som oss.

Nu talas det om att man kan ha sålt bort guldet. Hur stor blir avsaknaden av Marcus Nilsson och Alexander Gerndt?
– Jag tror inte att vi sålt bort guldet än. Vi har bra ersättare, men visst, de är klasspelare och vi tappar lite bredd i truppen

1 kommentar

  1. Välkommen tillbaka Hannu – har alltid gillat ditt kompromisslösa försvarsarbete (nästan i klass med Ola Nilsson) och du är efterlängtad nu när det “tunnas” ut i backlinjen, hoppas Jesper & du kan komma fram till en förlängning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*