På jakt efter första bortapoängen

Vad har Anton gjort för ont? Foto: Samone Falkman

Sjunde omgången och AIK på bortaplan väntar för HIF. Ett HIF som ännu inte tagit poäng på bortaplan under årets allsvenska säsong.

Foto: Bjarki Tordarson
Roar tror det blir en tuff match mot AIK
Foto: Bjarki Tordarson

Samtidigt som HIF inte tagit poäng på bortaplan har AIK haft svårt på hemmaplan. De har bara en inspelad poäng på tre försök. Vilket borgar för en tuff match på Friends Arena. “Jag är helt säker på att vi får ett helvete, vi möter ett AIK som är revanschsugna och vill visa sin hemmapublik att de är bra. Ska vi ha någonting med oss så måste vi göra en prestation som är liknande den vi gjorde i Malmö, kanske till och med bättre.” säger tränare Roar Hansen till Helsingborgs Dagblad.

HIF har två vinster med sig, hemma mot Mjällby 3-1 och borta mot Malmö 0-2, och det är där Roar tror att segerreceptet finns till kvällens match. “Nycklarna blir, precis som mot Mjällby och Malmö, att vi håller oss till matchplanen. Varje spelare måste hängivet jobba efter den. Att vi inte bara tänker på försvarsspel utan även har en matchplan när det gäller det offensiva spelet också. ” säger han till HIF.se

Kinnander är en av de ungdomar som borde få större förtroende Foto: Samone Falkman
Kinnander tar en plats i truppen då Simovic är skadad.
Foto: Samone Falkman

Under matchen mot Malmö fick Robin Simovic kliva av i första halvleken med en skada i låret. En skada som stoppar honom från kvällens match men ska vara aktuell för spel mot Malmö på torsdag. Anton Kinnander plockas in i truppen istället för Simovic.

Matchtruppen
2. C. Johansson, 3. L. Sadiku, 7. M. Lindström, 8. A. Gashi, 10. Á. Santos, 11. A. Smárason, 13. A. Achinioti-Jönsson, 15. E. Krafth, 21. C. Andersson, 22. A. Linde (mv), 23. D. Nordmark, 24. A. Kinnander, 25. D. Accam, 26. P. Larsson, 28. J. Uronen, 30. P. Hansson (mv), 31. E. Andersson, 55. A. Khalili.
Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*