Calle Johansson har tagit chansen

Foto: Bjarki Tordarson
Calle Johansson imponerade som ersättare till Pálsson Foto: Bjarki Tordarson

Han är innermittfältaren som skolats om till mittback. I torsdags bildade han mittbackspar med Peter Larsson när HIF slog Malmö i Svenska cupen och gick till final. Calle Johansson har verkligen tagit chansen. 

Foto: Bjarki Tordarson
Calle Johansson växer för varje minut han får spela
Foto: Bjarki Tordarson

Han kom från Höör IS 2009 och kom då till HIFs ungdomsverksamhet. När sedan U19-laget blev Akademi HIF tog Calle Johansson klivet ner från mittfältet till backlinjen. Nu håller han på att spela sig in i startelvan och supportrarnas hjärtan.

“Han är flygfärdig. När det dyker upp en chans gäller det att ta den, och det kan jag tycka att Calle har gjort. Men han är ingen färdig mittback ännu. Det gäller att han inte slappnar av och tror att han är någonting, för han har mycket kvar att bevisa. Men han har gjort det bra.” säger Roar Hansen till Helsingborgs Dagblad om den unge talangen.

Han fick chansen redan när förra söndagen när Loret Sadiku var sjuk. Då klev han in i startelvan mot Mjällby och då blev det vinst. Med ett lugnt och säkert spel visade han att ha var redo för att på allvar utmana om en plats i startelvan. Så pass att när Roar ville ha Sadiku framför backlinjen mot Malmö var det Calle som fick chansen igen.

“Det är jäkligt roligt att få förtroende. Jag har en bra form och det har aldrig känts så här bra tidigare, nu när jag har fått spela mot Malmö och sånt. Nu kan man gå in i alla matcher och veta att man har klarat av det en gång innan.” säger Calle Johansson  till HD.

2012 gjorde vi på  Allt Om HIF en intervju med Calle, den hittar ni HÄR.

Björn Velander BBL

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*