På gator röda och blå

Jag sällar mig till skaran och gratulerar Björns Band för att deras “På gator röda och blå” valts till officell inmarschlåt på Olympia!

Personligen så har detta varit en av mina favoritlåtar under en längre tid, det är väl någon månad sedan jag hörde den första gången. Favoritlåt, inte enbart för HIF’s skull, utan för att låten är en hit, en klassiker och skulle mycket väl kunna ha en chans att spelas på Svensktoppen i radion!

Det är en låt blandad med nostalgi, sorgsenhet och kärlek, kärlek till staden och laget i hjärtat. Texten griper tag och håller en fast under alla dryga tre minuterna. För en exil-helsingborgare som en annan, är det dessutom en låt fylld av längtan och av sentimentala inslag till ens födelsestad.

Hur kommer den att funka på Olympia? Ja, enligt min mening så skulle den kunna funka lika bra och bättre än vad både IFK Göteborgs “Snart skiner Poseidon” och Hammarbys “Just idag är jag stark”.
En inmarschlåt enligt mig, behöver inte vara rock ‘ n roll. Det funkar till och med bättre med en låt som griper tag och är lite melankolisk. Det är känslan, inte volymen som avgör där.

Så grattis Björn. Grattis HIF och framförallt grattis Helsingborg, som nu fått en låt, en hymn som är en värdig hyllning till våra gator, röda och blå!

4 kommentarer

 1. Mycket bra låt, bra text och stämningsfull.
  En riktig höjdare…
  Grattis till en riktig målgörare…

  MVG
  Thomas Andersson

 2. Låten är så bra! Sjunger med varje hemmamatch!
  Det är min nya favoritlåt, lyssnar på den väldigt ofta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*