Danne har givetvis rätt

Vår käre reservmålvakt är ute i media igen och talar om för klubben vad de ska göra med alla utgående kontrakt och visst har han rätt, där måste ske något snart. Det första Jesper bör göra är att dra tillbaka kontraktsförslaget som Daniel fick i våras, det så kallade “Skambudet” och låta Danne göra vad fasen han vill efter säsongen.

Han har klart deklarerat att han vill lämna klubben i sitt hjärta för i princip vilken annan klubb som helst, AIK var på tapeten tidigare men HIF ville inte stärka en toppkonkurrent vilket man kan förstå. Sen är jag inte så säker på att bytet hade stärkt AIK mer än ekonomiskt, sportsligt känns det som ett nedköp att byta Örlund mot Andersson.

Danne har under säsongen bevisat att han inte klarar rollen som reservmålvakt och bör därför släppas efter att säsongen avslutats. Oscar Berglund eller Hampus Nilsson ersätter.

Då var ett kontrakt avklarat, tio kvar. Jag leker lite Sportchef här.

Henrik Larsson, bollen ligger inte hos HIF här. Nio kontrakt kvar.

Andreas Landgren. Har skrivit på för Udinese. Åtta kontrakt kvar.

Issac Chansa. Vill lämna och med tanke på hans ojämnhet och skadebenägenhet så kan Jesper släppa honom med gott samvete. Sju kontrakt kvar.

Adama Tamboura. Vill lämna men har inga direkta intressenter. Här hade jag varit fräck och erbjudit Adama ett kontrakt till nästa sommar när en vänsterback från Wigan Athletic kan ansluta. Tror Adama köper det med en klausul att få gå för en fastställd summa som motsvarar hans sign-on. Sex kontrakt kvar.

Olafur Skulason, Fredrik Svanbäck, Erik Wahlstedt. Bör samtliga erbjudas nya kontrakt trots deras skadebenägenhet. De är alla viktiga truppspelare som klarar att sitta på bänken utan att gnälla samt komma in och leverera när det krävs. Ingen av dem bör vara så pass dyr i drift heller. Tre kontrakt kvar.

Marcus Danielsson, Fredrik Liverstam, Henric Fribrock. Här kan man vara lite flexibel, vill de förlänga kontrakten så är det ok och de lånas ut till klubbar i superettan. Vill de inte utan har anbud från andra lag så släpp dem, för just nu är de långt ifrån en plats i HIF´s trupp.

 Bör vara fixat innan lunch där den svåraste nöten blir att lösa Adamas korttidskontrakt, det enklaste att slå en signal till Bjuv.

Hur jävla svårt är det att vara sportchef egentligen?

3 kommentarer

  1. Neeej ingen Erik Edman neeej in med färskt blod hämta köp Dahlen från Gävle som flera tryckt på

  2. Förlänger man med mini så ska det vara städerskalön. Visst, han är bra att ha när det inte finns någon annan att sätta in. Eller nä, han är skitkass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*