Överstegsfintens okrönte konung lägger skorna på hyllan

170106 Helsingborgs Jesper Lange, Martin Christensen och Charlie Weberg under en fotbollsträning med Helsingborg den 6 januari 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Tidigare idag meddelade HB Köge att den förre HIFaren, Martin Christensen, lägger skorna på hyllan

Den 31-årige dansken kom till HIF 2016 och spelade i klubben under två säsonger innan han vände tillbaka hem till Danmark och HB Köge.

Christensen slog igenom i Herfølge och blev sedan utlandsproffs i det engelska Championship-laget Charlton. Under sina ungdomsår gjorde han 28 landskamper för Danmarks olika ungdomslandslag upp till U21-nivå. Under karriärens gång har det också blivit spel i Holland, Italien och Norge för Christensen.

I augusti 2012 värvades Christensen av Åtvidaberg där yttermittfältaren spenderade fyra säsonger innan han skrev på för HIF. Totalt blev det knappt 40-talet matcher i den röda tröjan innan laget, som misslyckades med att ta klivet tillbaka till Allsvenskan 2017, valde att inte förlänga avtalet med dansken.

Under den gångna säsongen har det blivit väldigt lite speltid för Christensen som nu lägger skorna på hyllan och istället blir ungdomstränare i den danska klubben

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*