Öster…så här långt!

Redan på ett tidigt stadie talades om mötet mellan HIF och Öster den 4:e November på Olympia. Det var här allt skulle kunna komma att avgöras. Om nu inte HIF redan var klara för Allsvenskt spel…

Nu sitter vi med facit och vet att så inte är fallet. Vid en ev seger kan dock HIF rädda ansiktet något och sno åt sig en respektabel 4:e plats i årets Superetta. Men då krävs det också att Falkenberg inte tar mer än en poäng, i hemmamötet med Frej, då hallänningarna har åtta mål upp på HIF. Som vanligt kan Skånes Stolthet enbart fokusera på sin egen match – något som kan vara nog så knivigt!

Inför säsongen lyfte jag faktiskt ett varningens finger för nykomlingarna från Växjö:

 

Inför denna säsongen har Sportchefen, Matias Concha, har värvat friskt och fått ihop ett hyfsat slagkraftigt lag. Månz Karlsson har återvänt från Åtvidaberg och Jonathan Levi har anslutit från BoIS. I David Johannesson har man en riktig målskytt och även i målet har man en rutinerad hemvändare i form av Robin Malmkvist. Starten på serien visar på att Öster inte blir någon slagpåse utan snarare kommer vara med och fightas om placeringarna strax utanför toppen.

 

Att de skullef     vara med och slåss om en kvalplats, in i det sista, var det nog ingen som trodde. Dock har sportchefen, Matias Concha, och avgående tränaren, Thomas Askebrand, trollat med knäna och verkligen levererat. Detta trots att man, under sommaruppehållet, sålde sin kanske främste spelare i Jonathan Levi till Rosenborg. Askebrand, som tidigare har tränat bland annat Falkenberg och Gais, har tagit klubben från division 1 till en topplacering i superettan på bara tre säsonger. Nu verkar det dock som att Örgryte kan bli ny klubbadress för Askebrand medan Öster påstås förhandla med den förre HIFaren Christian Järdler inför 2018. Oavsett så lär Växjölaget bli en rejäl toppkonkurrent även kommande säsong så dagens match kan ju, om inget annat, ge ett visst psykologiskt övertag inför nästa år.

I vanliga fall skulle jag be er att hålla ett extra öga bör på anfallaren David Johannesson. Hittills har det blivit 11 mål för 30-åringen som funnit sig väl tillrätta i Öster. Har en bakgrund i Ljungskile och Varberg men hamnade, inför 2016, i Gais. I juli 2016 lånades Johannesson ut till Östers IF för resten av säsongen och gjorde succé med nio mål på åtta matcher. Efter utlåningen stannade Johannesson kvar i Öster där han skrev på ett treårskontrakt. Men…detta kan ju spela mindre roll nu när anfallaren är avstängd efter några gula kort för mycket. Om nu ingen annan klubb rycker i anfallaren så lär vi ändå få stifta bekantskap med honom igen under den kommande säsongen.

Öster nådde 0-0 mot BP i förra omgången och HIF tog sig äntligen samman och noterades för säsongens största vinst när Örgryte slogs tillbaka med 3-0. Hur de båda klubbarna formerar laget återstår att se. För HIFs del har man drabbats av en hel drös skador och lär välja att släppa fram några yngre förmågor – trots att dessa borde spelat med U19-laget, i dagens möte med Degerfors, istället. Johan Persson, Andreas Landgren, Edwin Gyimah, Oke Akpoveta och Jesper Lange är samtliga inaktuella för spel. Dessutom skulle Peter Larsson gjort sin sista match för klubben men är pga skada inte med i matchtruppen.

Det blir ingen avslutande match för Peter Larsson som tyvärr är skadad i vad som skulle bli hans sista match i HIF

Däremot är Micke Dahlberg och Viktor Ljung tillbaka i spel och sen kan det bli aktuellt för Calle Thulin, som ersatte Peter Larsson senast, att göra sin första match från start. Hur som så innebär dagens möte med Öster sista matchen med gänget för en del spelare. Vi får hoppas på ett fint och värdigt avslut på säsongen

Vi ses på Olympia klockan 16

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*