Oroar mig för anfallet i år

Efter en lååång vinter börjar vi nu se ljuset. Än återstår visserligen ett par månader innan den allsvenska premiären men temperaturen stiger sakta men säkert.  Och vid den här tiden börjar förväntningarna skruvas upp. Men personligen vet jag sannerligen inte vad jag ska våga vänta av HIF i år.

Eftersom det knappt hänt ett skvatt på värvningssidan, bortsett från de nya tränarna känns det väldigt osäkert vilken kvalitet laget kommer att hålla i år.

Att det saknas något är väldigt uppenbart. Eftersom laget ser väldigt tunt ut framåt så hoppas jag verkligen att Jesper Jansson lyckas landa en målskytt innan värvningsfönstret stänger. Besättningen Alvaro Santos, David Accam och Tomas Sörum ger inte anledning till några större förväntningar.

Visst Alvaro håller fortfarande hygglig klass och David kan säkert fortsätta utvecklas.  Om Roar Hansen är mannen att få Sörum att leverera återstår att se, men dessvärre har jag inga större förhoppningar på den fronten. Tomas har förvisso glimtat till stundtals, men totalt sett har han varit den största besvikelsen jag sett i HIF-tröjan på många, många år. Ärligt talat har jag gett upp hoppet om att han ska leverera mål i den utsträckning man kan kräva av en anfallare.

Jag hoppas att Alejandro Bedoya (bilden) stannar åtminstone under vårsäongen.

Om Linus Hallenius är lösningen på anfallsfrågan återstår att se. Jag har ärligt talat för dålig koll på hans kvaliteter, även om jag hört att många talar gott om honom. Vi får väl till och börja med se om JJ kan lösa honom?

I de bakre leden ser det betydligt stabilare ut.  Det finns riktigt gott om duktiga försvarare. Bara de kan hålla sig friska och skadefria ser jag ingen större anledning till oro. Jag är övertygad om att killar som Loret Sadiku, Emil Krafth och Jere Uronen tar yt

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

terligare steg framåt i år och med rutinerade gubbar som Peter Larsson och Wallid Atta därtill så kanske även Pär Hansson kan ta ännu ett steg. I hans fall vill man förstås se att han tar ett steg bakåt, till 2011 års nivå, för att därifrån kliva framåt.

Som ni märkte hoppade jag över mittfältet här och det beror på att mycket handlar om huruvida HIF får behålla May, åtminstone under våren.  Om sydafrikanen stannar är jag ganska lugn, men om han försvinner så krävs det definitivt en ersättare. Även om inte heller han under förra året nådde upp till 2011 års nivå så har han genomgående levererat och varit en klippa.

Skulle han lämna så behöver HIF en ersättare av högsta kvalitet. Det är vi säkert överens om.

Förra årets sjätteplats var en stor besvikelse. Allt annat än topp tre i år kommer också att vara en besvikelse.  Sett till värvningsläget hittills kommer Elfsborg att vara främsta guldkandidaten. Vad som sker därbakom är lite mer osäkert, men det blir förmodligen ”de gamla vanliga”, AIK, MFF, kanske Häcken och förhoppningsvis HIF. Jag tror också att Göteborg rycker upp sig efter förra årets fiasko.

Men så länge trupperna inte är spikade är det helt meningslöst att försöka tippa. Och givetvis bryr jag mig mindre om vad de andra lagen gör. Det är HIF:s trupp som är intressant.

Alltomhif.se har gjort flera bra ”värvningar” under vintern. Låt oss se om klubben vi följer kan göra detsamma!

 

1 kommentar

  1. Efter några år med målskyttar som Gerndt, Finnbogason och Djurdjic ser det ut som vi får förlita oss på att målskyttet sprids ut över hela laget. Bedoya och Astrit Ajdarevic ryktas vara på gång till HIF, men ingen av dem är stora målskyttar. Simovic (om han kommer) kan knappast upprepa fjolårets succé i superettan första året i allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*