Officiellt: HIF förlänger med Helstrup

Helstrup, här under årets bortaderby, stannar i HIF! Foto: Anna Berg
Helstrup, här under årets bortaderby, stannar i HIF!
Foto: Anna Berg

Glädjande nyheter för alla HIFare! I eftermiddags blev det klart att HIF köper loss Frederik Helstrup från AC Horsens.

Den danske mittbacken anlände till föreningen i mars i år och skrev på ett låneavtal som sträckte sig till den 31 juli. Försvaret hade varit lite darrigt under cupspelet och Peter Larsson var borta pga skada, vilket medförde att manager Henrik Larsson valde att ta in Helstrup. Frederik har stått för en stabil vårsäsong i Allsvenskan och är den enda spelaren i laget som startat samtliga 13 matcher. Han har visat för ledningen och fansen att han är en bolltrygg back som även har en fin spelförståelse.

Fast att låneavtalet löpte ut först om en månad så valde bägge parter att förlänga kontraktet redan nu. Henrik Larsson är förstås väldigt nöjd och säger såhär till HIF.se:

– Frederik är en spelare som HIF kommer att få glädje av under sin kontraktstid här i Helsingborg. Han är en klok spelare med en bra blick för spelet.

Huvudpersonen själv:

– Jag trivs utmärkt i klubben. HIF är en proffsig klubb. Vi är en bra grupp spelare och tränarna är skickliga. Allt känns fantastiskt, säger Frederik Helstrup.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med 31 december 2017.

Vi på AOH säger grattis till det nypåskrivna kontraktet och hälsar Frederik välkommen till Skånes Stolthet, på riktigt!

 

Emil.Carlsvärd.BBL

1 kommentar

  1. Goda nyheter då vår nye dansk efter killar som Graulund, P.C. & Kenneth Rasmussen onekligen visat sin potential – och är ju ung samt därmed utvecklingsbar så i långa loppet kan ge lite kosing tillbaka vid ev. försäljning…
    Och apropå det så borde ju det då snart vara någon HIF:are (Pär/Pålsson) vara på väg ut ur truppen då Henrik flera ggr betonat inga nya spelare förrän någon lämnat – eller har det dykt upp en ny “Sänga-Bengt” med stor plånbok för annars lär de ekonomiska svarta rubrikerna snart dyka upp igen, och sånt har man läst tillräckligt av…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*