Nyförvärvet gör debut på Tele2

Foto: Bjarki Tordarson
Får debutera mot Djurgården?
Foto: Bjarki Tordarson
Får debutera mot Djurgården?

Roar Hansen ser med tillförsikt fram emot kvällens match mot Djurgården på nya Tele2 Arena. Laget har tränat ett par gånger på konstgräs för att förbereda sig inför premiären på Sveriges senaste arena. I truppen, som flög upp till Stockholm på förmiddagen, fanns ett helt nytt ansikte.

Det är senaste nyförvärvet, Ema Boateng, som tar plats i truppen nu när Walid Atta är avstängd. Däremot lär han kanske inte precis ta Walids plats på planen?  Hur Roar formerar laget vill han inte berätta när jag når honom precis innan han och laget ska kliva på planet.

På frågan om han känner någon extra press när nu både AIK och MFF vann sina matcher i helgen svarar han nekande.

–       Nej, det går inte att snacka om press nu när så mycket återstår av säsongen. Kom igen när det är ett par tre omgångar kvar. Då kan det bli aktuellt. Men nu lever varje match sitt eget liv.

–       Det som hände i förra omgången är historia, påpekar han också då jag undrar om laget fortfarande svävar på moln efter bragden i Göteborg.

Även om Roar medger att serieledarna HIF givetvis, i kraft av tabelläget, måste vara favoriter mot Djurgården, som ligger på nedre halvan, poängterar han att det inte är någon enkel match.

–       Det är ju inte bara att åka till Stockholm och tro att man kan hämta poäng mot Djurgården. Det krävs helt enkelt att grabbarna presterar på en hög nivå och om de gör de är jag övertygad om att vi kan vinna matchen.  Den kapaciteten har vi i laget.

När de gäller underlaget på Tele2 Arena är Roar inte så orolig.

–       Vi har hört att det skiljer sig lite från andra arenor men lägger ingen vikt vid det. När vi kommer upp till Stockholm får vi träna på det och bekanta oss med konstgräset där, men det löser sig nog.

bbl_roland_nordqvist

 

1 kommentar

  1. hittar inte var det står att ” Nyförvärvet gör debut på Tele2″ i själva artikeln… om ni menar att han tar plats på bänken så tycker jag rubriken är missvisande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*