Nya tider, smarta beslut?

Olof Mellberg Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35658

Det har varit en, minst sagt, stormig säsong hittills som nådde sin topp under en mardrömsvecka. Blev denna vecka rentav vändningen? Är det en vecka vi kommer se tillbaka på som någon form av vändpunkt?

Ni vet att säsongen inleddes med en bra känsla och bra resultat. Sakta försvann den och det blev oroligt i HIF-lägret. Man agerade och sparkade Peo Ljung, ett beslut som togs emot med blandade känslor bland supportrarna av vad jag kunnat läsa mig till. Man bytte, till mångas förvåning, till Henrik Larsson som fick en bra start men sedan dalade resultaten igen. Sedan kom den, mardrömsveckan. Förlust mot IFK Göteborg, Landgrens korsband av, Pär meddelade att han ofrivilligt avslutade karriären, förlust mot Oskarhamn i cupen, Henrik Larsson avgick och veckan avslutades med 5-0-förlust mot “Peking” uppe i Norrköping.

En av de jobbigaste veckorna i vår klubbs historia följdes upp av kraftsamling både på och utanför plan och en 2-0-seger mot Östersund. En seger som jag är övertygad om var livsviktig.

Segern, mot Östersund, var på många sätt livsviktig för fortsättningen av säsongen
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Denna period har dock efterföljts av vad jag anser vara en rad smarta beslut. Olof Mellberg plockades in som huvudtränare. Ett spännande tränarnamn som gjorde ett imponerade jobb med Brommapojkarna och här tycker jag det är ett extra plus i kanten att han inte är från staden och att kontraktet är av det längre slaget. Det visar på en ambition både från klubbens och Olofs sida. Klubben har även meddelat att man går skilda vägar med Wanderson (vid årsskiftet) och Boysen (nu direkt), två spelare som jag tror det fanns en stor tro till från början men som har visat sig inte hålla. Klubben frigör två löneposter och platser i truppen. Från de egna leden har Jakob Voelkerling Persson plockats upp och det känns som att dessa beslut andas Olof Mellberg. När han var i BP hade han en ung trupp med egna talanger och detta var väldigt lyckosamt både ur prestationsperspektiv och ur försäljningssynpunkt.

Med detta sagt återstår så klart enormt mycket arbete och slit. Vi är fortfarande högst indragna i bottenstriden och medlemsmötet under onsdagen visade på att vår ekonomi är fortsatt, ja som vår ekonomi brukar vara.

Men, jag andas ändå någon form av morgonluft. Jag vet vad man kan säga. Att vi minsann har sett detta förut, att man har blivit “lurad” till att tro att beslut är bra och att det sedan vänt och blivit katastrof men jag tycker det finns tecken som tyder på att de smarta beslut som kommit efter mardrömsveckan kommer att fortsätta. Det tydligaste tecknet på detta tycker jag stavas Olof Mellberg och rekryteringen av honom.

Klarar vi oss kvar, vilket jag tror att vi gör, är jag otroligt sugen på att se vad det kan bli för truppbygge av detta nästa säsong och hur klubben kommer att fortsätta.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

1 kommentar

  1. Lite synd bara att de kontrakterat den sämste dansken genom tiderna, tyvärr kommer Mikkelsen bli en dyr flopp.(hoppas jag har fel, men inget tyder på det)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*