Ny scout i HIF

Sedan Reine Almqvist och HIF gått skilda vägar har klubben saknat en talangscout. Men i går gjorde man klart med Kian Karam. 

Kian kommer närmast från ett samarbete med Åtvidaberg och har som specialområde att titta på Division ett och norska Adeccoligan. Klubben har tidigare varit framgångsrika när man plockat upp spelare från lägre divisioner och låtit dem växa. Loret Sadiku och Emil Krafth är bara två exempel.

Jimmy Fors
Jimmy Fors kommunikationsansvarig för Svensk Elitfotboll Ettan.

Jimmy Fors, skribent här på Allt Om HIF som till vardags är kommunikationsansvarig för Svensk Elitfotboll Ettan kommenterar det så här: Jag tycker det är positivt att HIF sticker ut hackan så pass och förbättrar scoutingen på just Division ett. Det finns många talangfulla spelare och HIF har ju bland annat hittat Accam i  Östersund för två år sen.

Känner du till Kian Karam?
Ja jag känner till honom mycket väl och anser att det är ett bra steg av HIF. Kian är mycket ambitös och reser runt och ser mycket matcher i Division ett. Det känns som om man har hittat någon med bra insyn i Division ett fotbollen.

Foto: Bjarki Tordarson
William Kenndal i blått och Smajl Suljevic i vitt kämpar om bollen.
Foto: Bjarki Tordarson

Har du några namn på spelare som du tycker man borde titta lite extra på?
Jag har två namn och det är Smajl Suljevic  från Dalkurd FF och William Kenndal från Qviding FIF. Men samtidigt vill jag framhålla att det finns många duktiga talanger i båda Division ett serierna. Något som syntes på talangmatchen Morgondagens Stjärnor där även HIF var på plats för att studera talangerna. Under senaste transferfönstret var det mer än 30 spelare som tog steget upp i Superettan och Allsvenskan.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*