Nu tar jag en timeout

Det har varit mycket kul och en del hårda ord under min tid som skribent på AlltOmHIF.se. Debatt är kul, diskussioner likaså. Men nu är det bara otrevligt att skriva. Att lägga ner timtals med tid för att ge er, våra läsare, Åge-dagen efter, betyg, funderingar och reflektioner.. och sist men inte minst insyn i värvningskaruseller har varit roligt. Visst, en del smällar har jag fått ta och det får man vara beredd på då jag ofta sticker ut hakan. Ibland utan gard. Men nu tycker jag att den hatstämning som florerar på nätet mot enskilda spelare och ledare har gått för långt.

Jag tänker inte bidra till att ge pöbeln ett utrymme för att fegt anonymt visa sitt öppna hat mot spelare. Och idag gick det alltså för långt. När en person önskar att en spelare ska skada sig så allvarligt att han inte längre kan röra en boll ja då är jag inte längre beredd att lägga ner tid och pengar för att ge er de programpunkter som jag stått som ansvarig för.

I första hand gäller min timeout tills den 15 september. Kanske kommer glädjen tillbaka men efter problemen på läktaren mot polackerna och nu senast mot Djurgården samt den närmast overkliga hatkampanjen mot Baffo och Sörum så tror jag att det kan vara sista ordet som jag skriver.

Någon gång måste man sätta ner foten.

 

 

16 kommentarer

 1. Tråkigt, förstår varför du tar beslut som du tar. Samtidigt så kan inte de goda krafterna sluta för att de onda verkar.

  Vill främst tacka för det jobb och de artiklar du har gett oss och hoppas du kommer åter!

 2. Passion som trampas över av hat. Moget av er som håller på med det. Ni är inga riktiga HIF:are. Ta semester tills du hittar gnistan igen Leif. Vi är säkert många fler som läser det du skriver och ser det som mycket mycket bra.

 3. Även om jag till fullo förstår varför du tar det beslut som du tar så vill jag i alla fall ingjuta lite hopp inför framtiden. På framför allt E-zine men kanske även bland kommentarerna här är det nog så att de mest hatiska rösterna är de som skriver mest och oftast. Bland oss anonyma läsare som aldrig uttalar sig finns nog betydligt mer förståelse för rena tillfälligheter, formsvackor, bristande rutin och att omgivningen avgör ens prestationer. Och att det är en sak att förbanna en hopplös felpassning och att för alltid döma ut den spelare i det egna laget som slagit passningen. Eller att döma ut sportchefer för enstaka felinvesteringar. Joseph Baffo är t.ex. 19 år gammal! Tomas Sörums målsnitt från Haugesund är oerhört imponerande – och det är en skicklig fotbollsspelare och var en på förhand mycket klok värvning. Jesper Jansson har hyllats som landets bästa sportchef.

  Jag hoppas att du återupptar skrivandet för det behövs en resonlig röst bland alla verklighetsfrånvända skrik på nätet. Även om jag inte alltid håller med om din premisser och slutsatser så håller jag alltid med om dina resonemang.

 4. Sörum förtjänar knappast goda prd heller. Stjälper mer än hjäper vår älskade
  klubb.

  Du fortsätter att, helt anonymt och under olika nick, håna spelare i vår förening. Osakliga inlägg gång på gång.

 5. TE:
  Jag kan hålla med om Tomas varit en besvikelse hittills. Ingen har sagt att vi ska blåse solsken upp i rumpan på honom.

  Men det syns att han gör sitt bästa och då förtjänar han inte den skit som florerar på nätet. Vissa klarar inte av anonymitet utan tappar omdömet. Om dessa individer blir annorlunda än de är i vanliga fall eller om de visar sitt riktiga jag vore väldigt intressant att få reda på…

 6. Annonym kritik?
  Vad begär du Leif att man ska skriva ut sitt personnummer och berättar vem man får rösta på innan man får kritisera Sörum eller?
  Sen “gör sitt bästa” det är för fan ingen fritidsverksamhet eller dagis vi sysslar med utan elitfotboll på toppnivå, vi pratar om en spelare som kostade 10 JÄVLA MILJONER så kommer vissa med loosermentaliteten och påpekar “han gör faktiskt sitt bästa” lägg av.

  Det är inte längre individer utan 90% vill se Sörum VÄCK ifrån vår klubb eller åtminstone bänkad på livstid. Hur fan kan en spelare ens vara så dålig?
  Jag vågar sticka ut hakan och säga att vi ADLRIG haft en sämre spelare i HIF senaste 20 åren jag följt klubben.

 7. Fortsätt skriv, Leif. Ordet är viktigt, tystnaden oroväckande. Vi är alla besvikan idag. Kritik ska vara välformulerad och underbyggd, inte bara ett oreflekterat gapande ut i rymden. Diskussion leder oss oftast framåt om vi är beredda att vara öppna för nya intryck och där spelar du en viktig roll med dina reflektioner och synpunkter.

 8. Synd att höra Leif, tack för mycket läsvärt. Jag kommer att sakna dina alster, även om jag inte håller med om allt.
  Sedan tycker jag att du har fel, visst har det varit en hetsjakt på vissa spelare och det är kan vara svårt att balansera rättmätiga krav från mobbing, men jag tycker ändå det var värre för några år sedan, då bland annat en skribent önskade att spelarbussen skulle köra i diket på hemvägen från en dålig match. Det bottenmärket har vi inte nått på sistone.

 9. Leif.
  Jag förstår dig men tycker att du gör fel.
  Tystnad medför seger för de som vill förstöra och riva ner. Det blir som ett samhället som ger upp för vandalism och kriminalitet.

 10. Nä, Sörum är inte i Prica-klass direkt och han gör som Zeus säger sitt bästa, jobbar & sliter och går i alla fall inte bara runt och gnäller, slår ut med händerna och tar inte jobbet när det måste göras på plan – sen att man kan vara missnöjd är en sak men att gå till personangrepp visar väl dessvärre att sådana personer som ligger bakom det varken bryr sig om sina medmänniskor eller sin klubbs bästa…

  Hoppas du återfår lusten Leif men kan förstå att det känns motigt då majoriteten inte verkar vara intresserade av ett menningsutbyte, utan snarare tar chansen att skrika av sig sin frustration eller hänga ut enskilda namn och missar gång på gång att fotboll är en lagsport där alla delar av laget står bakom när man vinner & när man förlorar och den enda man kan “hänga” är tränaren som är ytterst ansvarig för lagets prestationer…

 11. Leif, en majoritet som läser dina insändare gör det med sunt förnuft och tycker det är bra att du skriver. Det kanske inte alltid stämmer överens med vad läsarna tycker men det ges ju möjlighet att kommentera det som skrivs. Ge inte efter för dem som inte kan läsa och skriva en kommentar med sans och balans. Jag känner att t.o.m. en överväldigande majoritet som kommenterar (här och på SF-forum) har distans och skriver vettigt fastän de brinner för HIF.
  Kom tillbaka snarast!

 12. Förstår att du tröttnar, men som många sagt tidigare så är tystnaden en seger för alla dessa hatare. Siten borde kunna göras om till att man som på AB använder sin FB profil för kommentarer eller något liknande.

 13. Ja, instämmer. Tråkigt när röster tystnar. Du har stått för insyn och vinklar, särskilt för oss som inte finns i Olympias närområde. Hoppas du repar nytt mod. Presidentens frånfälle märks t ex fortfarande.

  Är kluven vad gäller fans reaktioner – på ett sätt är ett lags prestationer bland det viktigaste som finns i livet. Efter min familj och mitt arbete är HIF faktiskt det dyrbaraste jag har – och då är jag ändå benådad med bådadera och ett jobb som jag älskar. Tror aldrig vi kommer ifrån överreaktioner. Mannen som gjorde mig till HIF:are (min far) stod en gång i sin prästkrage och ville göra upp med en osedvanligt dålig domare – efter en förlust mot Perstorp, tror jag. Han besinnade sig, men affekter får vi leva med. Hatkampanjer är nåt annat.

  Och “Vi Som Vägrar Facebook” är redan uteslutna från en massa olika forum. Det behövs inte flera.

 14. Finns säkerligen en annan lösning än FB, jag menade principen att inte kunna gömma sig bakom “anonym”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*