Nu klipper vi Häcken!

Floskler som rubriken här ovanför är lätt att slänga in då det handlar om HIF’s nästa motstånd. Men även om vi har hur många floskler och öknamn på detta laget från Hisingen, så är det sannerligen ingen drömmotståndare för HIF!

De senaste fem seriematcherna mot Häcken har slutat med förlust för HIF, vi har alltså inte slagit Häcken på fem (5!) seriematcher! Helt otroligt då man egentligen inte har tagit Häcken på mycket allvar tidigare.

Inför säsongen i år, tippade jag Häcken på en outstanding jumboplats. Jag hade fel, Häcken kommer inte bli jumbo, inte på långa vägar. Det är faktsikt ganska troligt att Häcken till och med blir bättre än HIF i år. DET hade jag aldrig i mina värsta fantasier trott. Jag tror inte heller de mest inbitna hard-core-Häcken-fansen hade trott detta.

***

Det har varit en tung period den senaste månaden. Vi fick en liten glimt av lycka när AIK blev demolerade, (ja, jag anser att HIF var så pass överlägsna i den matchen…), förra torsdagen. Men sedan blev det (förmodligen) en mental, kollektiv black-out i pausvilan mot Trelleborg och sedan var det kört för den matchen. Efter att ha sett delar utav den matchen i efterhand, klandrar jag ingen av spelarna enskild, det var som sagt en kollektiv kollaps.
Och då var man tillbaka i lågvattennivån på humör och frustration över sitt lag, som man oavsett hur det går, ändå har närmast hjärtat.

Troligtvis kommer säkert den kollapsen att sitta i bakhuvudet på spelarna inför söndagsmatchen, och troligtvis kommer även Häcken-spöket sitta där och röra runt i tankarna. Jag är ingen psykolog, inte ens på hobby-nivå, så jag har inte receptet för att få bort dessa. Men jag har förhoppningen att de inblandade i tränarstaben har koll på läget?

***

Det är fortfarande för tidigt för min del att börja spekulera om hur framtiden kommer att se ut i truppen och i ledarrollerna. Men indikationer säger att saker och ting kommer att förändras framöver och inför nästa säsong. Vi kommer säkerligen få besked när detta väl är på gång.

***

Måste bara passa på att ge cred till Gerhardsson och Häcken för en hittills mycket bra och överraskande positiv säsong! Alla resultat på plan är inte tränarens förtjänst, men det har större betydelse än vad man tror.

1 kommentar

  1. Jag måste tyvärr meddela att de ansvariga inom tränarstaben inte har koll på dessa mentala bitar.
    Då hade denna form av träning påbörjats för längesedan, något som HIF sorgligt nog avfärdat som inte nödvändigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*