Norrby…så här långt!

Två raka segrar och plötsligt är HIF inne i en positiv trend igen. Vi har kvalplatsen i vår hand och, just nu, går allt enligt planen. För morgondagens motståndare, Norrby, är situationen betydligt mer prekärt och risken för en snabb återkomst till Division 1 är stor.

Redan innan säsongens början så tippade jag Norrby som en klockren nedflyttningskandidat. Så sent som sommaren 2015 var man överlägset sist i Division 1 Södra men på något sätt lyckades klubben överträffa alla förväntningar och nå en plats i Superettan till innevarande säsong.

Även om vi hittar Norrby på en 14:e plats så är man inte ofarliga. Egentligen har man bara fallit ur ramen i en match (Mot Dalkurd 1-4) och där finns fler (läs HIF) som gått rejält på pumpen mot serietvåan.

Det är snarare ojämnheten som speglar Norrby modell 2017. Fyra segrar, tre oavgjorda och nio förluster talar sitt tydliga språk. Laget är för dåligt för Superettan. Dock skall HIF knappast tro att de kan åka hem från Borås Arena med tre enkla pinnar i bagaget. När lagen möttes i våras, på Olympia, så vann hemmalaget med knappa 3-2 i en rätt medioker tillställning.

Den gången hette Norrbys främsta Nicklas Savolainen och nog bör HIFarn hålla ett extra öga på den 26-åriga mittfältare som faktiskt noterats för åtta mål den här säsongen. Lika många som han som avgjorde det förra mötet med två mål – Jesper Lange. Tyvärr så är vår danske anfallare inte aktuell för spel pga den korsbandsskada han ådrog sig senast mot Syrianska.

En liten notis i sammanhanget är att Dalkurds anfallare, Leonard Pllana, lånats ut till Norrby. Pllana provtränade med HIF för något år sedan men hamnade alltså i Borlänge istället. Vi hoppas att detta inte är något vi får ångra imorgon…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*