Nedräkningen har börjat

Igår spelade HIF sin första match efter semester, vila och kortare uppehåll. Att motståndet var ett norskt lag från andradivisionen och att HIF vann övertygande, spelar mindre roll. En träningsmatch är alltid en träningsmatch. Det mest intressanta ur den matchen var att ytterligare än en gång luftade Conny den “yngre generationen”.

Återväxten är bra, mycket bra i HIF. Det känns spännande att se fram emot ett par nya allsvenska stjärnor som blivit fostrade i Helsingborg. Talangfabriken fortsätter producera.

***

Om sex dagar är det riktig tävlingsmatch på schemat. Det är dags för match mot Häcken hemma på Olympia i Svenska Cupen. Jag tillhör en av de fåtal som tycker att SC är en viktig del av säsongen, inget man ska ta lätt på. Det finns ju faktiskt en Europaplats i potten. Förhoppningen att Olympia ska fyllas med folk är väl kanske väl överdriven, men för guds skull, ta chansen nu! HIF har åter gett sina supportrar en present, i form av hyggligt billiga biljettpriser.

***

Om tjugotre dagar startar höstdelen av Allsvenskan för HIF’s del. Match mot…Häcken…på Rambergsvallen. Matchen sänds på Canal Plus kl 20:00 (preliminärt), det vill säga om ni inte bestämt er för att åka upp till Göteborg/Hisingen under semestern och se matchen live?

***

Ännu inget nyförvärv i form av spetskompetens i anfallet är presenterat. Det cirkulerar en hel del rykten om vem det kommer bli som får äran att klä sig i de vackraste färgerna. Men mina “gissningar” tyder på ett nyförvärv från ett mer oväntat håll.

“It’s all ’bout the money” för att citera en Maja…

***

Om tjugosju dagar är det hemmamatch i Allsvenskan för HIF. Motståndet står…Häcken för! (Man skulle lätt kunna tro att Allsvenskan krympt till en tvålagsserie…)
Nu kan jag inte svara på hur vädret blir, men det är svensk industrisemester och de flesta har väl ledigt? Upprepar samma mantra här; stöd HIF på plats!

***

Off HIF-topic. AIK gör sig av med “obekväma” spelare , rensar ut kaxigheten och tar in ödmjukheten? Kan kanske vara medicinen för att rädda ett kontrakt och att försöka göra Sverige stolta i det stundande CL-kvalet?

***

Det rullar in lite tipsförslag till vårt AOH-tips. Bra! Men jag tror det finns fler som är villiga att visa sina Saida-kunskaper och sia om HIF’s matcher i höst. Gör ett försök du också!

***

Om etthundratrettioen dagar vet vi svaret, då har vi facit på om HIF har orkat hela vägen fram. Förhoppningen är att dessa etthundratrettioen dagar kommer bli en underbar resa mot det välförtjänta beviset på att HIF är Sveriges bästa lag…

1 kommentar

  1. Om du när det gäller nyförvärvet menar “Meja” och inte “Maja” så är det givetvis Japan vårt nyförvärv kommer att hämtas från.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*