Fingerspitzgefühl

Tyskland-England 4-1

Totalt utspelade under större delen av matchen blev världens mest överskattade landslag, det Engelska.

Jag har aldrig fattat varför de alltid hissas som storfavoriter när det är dags för ett mästerskap? Visst att Premier League förmodligen är världens bästa liga men toppspelarna i den ligan bär mycket sällan Brittiska pass och de som gör det blir till klart mediokra spelare så fort de lämnar öarna för en annan liga. De har till exempel inte lyckats slå vårt högst medelmåttiga landslag på de senaste 40-åren så vad inbillade folk sig?

Visst domaren var mer vilsen än Åke Andreasson på crack men sanningen som måste svida hos den ibland ohälsosamt anglofila fotbollspubliken är att alla dessa pundmiljonärer blev utspelade av ett ungt, hungrigt och effektivt Tyskland.

Fingerspitzgefühl all the way från Jogi Löw i den laguttagningen. Inga gamla spelare som spelade på gamla meriter utan bäste man för stunden spelar. Så skulle jag vilja att Sveriges landslag också ska fungera?

Det känns som om Conny anammat samma taktik, som i och för sig Bosse startade förra året, när det gäller HIF, bäst för dagen spelar oavsett tidigare meriter.

Det är därför som Holgersson är på plan och inte Wahlstedt, Sundin spelar istället för Makondele och så vidare. Därför spelare Pär Hansson och inte Daniel Andersson förra året. En del äldre klarar detta, andra gör det inte. De är de som byter klubb så fort de hamnar vid sidan av startelvan.

HIF letar fortfarande efter en anfallsförstärkning, jag kan inte bestämma mig om det är positivt eller negativet att det dröjer?

Positivt är att de verkar ta god tid på sig, det negativa är att det kanske slutar med en Youtube-Brasse förmedlad av Patrik Mörk?

Jag har propagerat för detta förr, men varför letar HIF inte i Asien?

Där finns de kvicka och tekniska anfallarna, vill man ha en oteknisk lagårdsvägg till bollmottagare på topp så ska man inte titta åt Asien men det är ju inte det som HIF säger sig vara ute efter. Samt att de ekonomiska fördelarna med en asiat är bra mycket större än med en afrikan eller sydamerikan. Lê Công Vinh från Vietnam, Bambang Pamungkas från Indonesien, Chad Gould från Filippinerna, Teerathep Winothai från Thailand, Mohd Safee Mohd Sali från Malaysia, listan på intressanta spelare som skulle passa i HIF är lång.

Frågan är om plånboken tillåter?

Alvaro Santos och Luton Shelton är två namn som alltid dyker upp i silly-tider men jag tror nog att båda två är på rejäl utförsbacke i sina karriärer och jag vill inte att HIF ska vara ett uppsamlingsheat för kroniskt skadedrabbade fotbollsspelare. Tycker däremot att man ska erbjuda Alvaro gratis rehabträning med HIF så snart han är fri från sitt kontrakt med ÖIS, inte för att Alvaro ska spela för HIF utan som ett tack för det han faktiskt gjort för klubben en gång i tiden. För att han ska kunna få ett drägligt liv efter fotbollen.

Idag möter HIF – Fredrikstad, för att citera Gert Fylking, Äntligen!

1 kommentar

  1. Väldigt kloka ord som jag verkligen instämmer i. Tror inte engelsmännen klarat Tyskland ens om de haft domaren med sig. Det är skillnad på fotbollsspelare och terränglöpare, vilket vi som såg matchen kunde konstatera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*