Mixed zone efter Twente matchen

När spelarna gick genom den mixade zonen där pressen väntade efter gårdagens match så var där en man som stod särskilt i centrum, det är väl inte så konstigt när han nyss gjort två mål i en Europa League match, den som stod i centrum var Nicola Djurdjic.

“Vi skapar jättemycket och har bollen under kontroll, men sen låter vi de få bollen på tok för mycket under andra halvlek. När man släpper in ett mål i 88:e minuten så känns det alltid som att man förlorat en match, men vi får med oss en poäng från matchen”. Nicola berättar att det har varit en tuff period där laget inte fått med sig full pott från varje match men har ändå spelat riktigt bra, hans förhoppning är att det vänder nu för laget har spelat riktigt bra och visat att vi håller mot bra lag, det räcker att man kollar på matchen mot Levante och nu i Twente matchen.

“Vi har haft mycket skador i truppen och det har varit samma spelare som har spelat och tröttheten tar ut sig och det visar sig lite nu, när man redan är trött och bara ska jobba för att vinna bollen så är det frustrerande”. Nicola säger att när man har ett så tight spelschema som de har där man spelar en match var tredje dag i genomsnitt så måste man släppa det och fokusera på nästa match och bara blicka framåt, när man möter Hannover här hemma den 25:e oktober blir det en nyckelmatch, en vinst där och laget är med och slåss i toppen av deras grupp i Europa League.

Om sin egen insats var han väldigt nöjd, men betonar att en anfallsspelares jobb är att göra mål så han gjorde bara det som förväntas av honom. Besvikelsen var som störst på att där inte kom mer folk till Olympia för att stötta laget, om man haft lika mycket folk som mot Malmö så var han övertygad om att man skulle ha vunnit gårdagens match.

David Accam möttes också av pressen i den mixade zonen och var väldigt ödmjuk, framförallt berättade han om hur glad han var över att ha getts chansen att spela här och få lov att vara en del av Helsingborgs IF, det är få spelare som ges den här chansen och man måste vara tacksam för det varje dag.

Han älskar att spela fotboll och det är lika kul att få hoppa in eller starta en match var gång, men idag var det beklagligt när det blev på bekostnad av en nyckelspelare för lagets “game-plan”. “Bedoya gör ett jättebra jobb och ligger rätt hela tiden, sen blir det lite olyckligt men jag går in och försöker att göra mitt bästa och arbeta för lagets skull” säger David, och delaktig blev han i högsta grad efter att han i slutet av första halvleken hunnit upp en boll och spelat fram till Nicola Djurdjic’s 2-0 mål.

 

*********************************************************************************************************

Text: Jimmy Fors Foto: Bjarki Tordarsson

 

2 kommentarer

  1. Publik
    Kanske bättre att ha en full arena än en som är fylld till 1/4. Hur? Ge t.ex alla gymnasieelever o grundskoleelever fritt inträde! Och alla som kan visa ett csn-kort. De 5500 betalande kommer ändå men vi får ett Olympia som ger vårt HIF en tolfte spelare!!

  2. Helt med dig Lasse, det samt fritt insläpp i halvtid är bra idéer. Även användning av årskort måste ses över, främst företag. Kul att dom köper platser men dom är ju inte där. I England kan årskortsinnehavare som inte ska gå anmäla det till klubben som sedan säljer deras plats igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*