Mittfältare lämnar för Superettan

Filip Sjöberg Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Han imponerade på försäsongen men när Allsvenskan väl drog igång blev det skralt med speltid. Nu står det klart att Filip Sjöberg lämnar HIF för spel med Superettanklubben Dalkurd

Filip Sjöberg kom till HIF som 13-åring från Eskilsminne IF och gjorde sin tävlingsdebut i A-laget redan våren 2018 då han hoppade in i Superettanmötet mot Degerfors IF. Sammanlagt har han spelat 19 tävlingsmatcher i representationslaget och gjorde i hemmamötet mot AIK sin första allsvenska poäng när han spelade fram Anthony van den Hurk till 2-0-målet.

– Som Helsingborgsgrabb är det jobbigt att behöva säga adjö och tacka för mig. Jag är lycklig över att ha fått uppleva fina stunder som HIF-spelare med ett avancemang från Superettan till Allsvenskan som det starkaste minnet. Jag är helt övertygad om att jag tar rätt steg i min utveckling genom att gå till en klubb som passar mig bra, där jag kommer få spela och utvecklas vidare. Innan jag vänder blad i min karriär skulle jag vilja tacka alla supportrar, lagkamrater men speciellt Jonas Ohlander [akademichef], Jens Karlsson [utvecklingschef] och A-tränarna som har lärt mig otroligt mycket, säger Filip.

HIF har en återköpsklausul inskriven i kontraktet. Vi på AOH önskar Filip lycka till i sin nya klubb

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*