Minns Amiral Nelson – spela för er heder!

Efter smällen mot Syrianska och derbyförlusten tycks en viss begravningsstämning har börjat sprida sig bland de HIF-fans som drömde om guld för ett par månader sedan.  Även ledare och spelare har tappat en hel del självförtroende, vilket är fullt naturligt. Men idag handlar det om att spela för hedern och visa att laget inte är så dåligt.

Det är visserligen ett par år sedan HIF vann i Borås, senaste gången var 2010, men läget är inte så uselt som de flesta tycks tro.

Att Peter Larsson och Arnor Smarason saknas är förstås jobbigt, men hanterbart. Jag tror att Erlend Hanstveit kan vikariera för Peter och Imad Khalili för Smarason utan något större problem.  Sedan saknas förstås Christoffer Andersson men om Calle Johansson går in på högerbacken och Emil Krafth flyttar över på vänstersidan så känns försvaret helt ok. Jag vet att Emil normalt håller till på höger men såg att han i U21-landslaget spelade till vänster senast och gjorde det bra. Sedan kanske Jere Uronen, som nu är tillbaka i truppen, kan hoppa in i andra halvlek så han får upp matchtempot.

Anfallet bör rimligtvis komponeras med Alvaro och Accam. Simovic mår bäst av att få vila.

Det är kanske inte så mycket som talar för HIF-seger idag men det finns faktiskt en del positiva saker att lyfta fram. Inte minst när det gäller motståndarna. Elfsborg är inte lika bra i år som förra året och Borås-laget är dessutom inblandade i Europaspel. Jag skulle kunna tänka mig att de lägger koncentrationen där eftersom de är borta ur den allsvenska toppstriden.

Dessutom, efter regn kommer solsken. Efter en jobbig period för HIF kommer naturligtvis vändningen, förr eller senare. Jag bara väntar på att det ska ske och varför inte idag?

Efter så mycket motgångar borde killarna vara skitförbannade, främst på sig själv, och väldigt angelägna om att de inte är så usla som de senaste resultaten vittnar om.

Det är ju ändå ganska många av dem som var med även när HIF spelade bländande fotboll i våras. Visst, de två stjärnorna Bedoya och May saknas och det märks, men de var inte ensamma om att spela hem poängen.

Jag roade mig efter derbyförlusten med att på Aftonbladets web tippa resten av resultaten för topplagen. Tipsen lades förstås med hjärtat men visade att rent matematiskt skulle HIF kunna ta guld trots alla motgångar. Nu är det förstås inte så sannolikt att alla resultat går HIFs väg, men det enda laget behöver tänka på är att vinna sina egna matcher och sedan be till en högre makt (Alvaro?) att övriga resultat går rätt väg.

Om det inte räcker till guld så kan det förhoppningsvis räcka till en topp 3-plats?

Det handlar om att spela för sin heder och bjuda tillbaka till supportrarna som ställer upp i vått och torrt och älskar sitt lag.

Som en viss amiral lär ha sagt: vi väntar oss att varje man gör sitt yttersta!

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*