Mike Sserumaga – Var tog du vägen?

Denna text är ett samarbete mellan Allt Om HIF och Elitefootball

Fotbollens vägar är outgrundliga heter det. Vi har följt en spelare från den allsvenska avbytarbänken till Uganda via Etiopien och Vietnam.

Vissa spelare sätter stort avtryck i allsvenskan. Andra lite mindre och för någon blir det bara avbytarbänken innan det blir tack och adjö. En av dessa spelare är Mike Sserumaga som 2008 fick ett par matcher som avbytare i Helsingborgs IF.

”Det var på den tiden när Olivier Karekezi och McDonald Mariga, med hjälp av agenten Patrick Mörk, hade kommit till klubben och Mörk fick en bra ingång i klubben genom dåvarande tränare Peter Swärdh. Han gav ett tips om Mike som i en träningsmatch för HIF uppe i Munka-Ljungby gjorde riktigt bra ifrån sig” – berättar Bosse Nilsson som fanns i klubben på den tiden.

Han återvände till hemlandet Uganda och stannade där i några säsonger innan han testade lyckan i både Etiopien och i början av 2013 för Hanoi FC i Vietnams motsvarighet till superettan. Sedan i september är han dock åter i Uganda och där har det gått ganska bra för 24-åringen.

”Det var en vänsterfotad anfallare, men det var en hård konkurrens i anfallet just då eftersom ”Henke” och Razak fanns med i truppen. Man försökte skola om honom till ytterback där han med sin speed, teknik och bra inlägg kom till sin rätt. Men Mike, som var landslagsspelare för Uganda, trodde att det skulle försämra hans möjligheter att behålla sin landslagsplats så han var inte helt positiv till det. Därför var det i samförstånd mellan klubb och spelare som man valde att bryta kontraktet” – fortsätter Bosse Nilsson.

Idag har klubben ingen direkt koll på hur det går för honom, men Allt om HIF i samarbete med Elitefootball har grävt lite i hans karriärsstatistik och kan nedan presentera vad anfallaren har gjort sen han lämnade Helsingborgs IF.

Hos Allt Om HIF får ni senaste nytt om Helsingborgs IF och hos Elitefootball får ni de senaste övergångarna, ryktena och kontraktsförlängningarna.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Namnet klingade faktiskt bekant men kan knappast vara några sportsliga meriter man minns Mike för, då han enligt faktarutan ovan spelade 0 minuter för HIF…
    Väntar spänt på uppföljningen av vad som hänt med lirare som Farouk, Petar Puaca eller Porcellis…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*