MFF U17 – Helsingborgs IF U17

 

MFF-HIF 5-2
Målskyttar: Anton Kinnander, Alexander Achinioti Jönsson

 

 

 

 

På konstgräset vid stadionområdet i Malmö spelade idag vårt U17 lag mot Malmö FF:s motsvarighet, precis som för A-lagen så är det ett väldigt hett derby även för ungdomarna. Nu var det förstås en träningsmatch som spelades men derbymentaliteten försvinner aldrig helt och hållet. Vi tog ett prat med tränare Ulrik Jansson efter matchen.

“Det kunde likväl ha blivit 5-5 i den här matchen men deras målvakt var helt fantastisk” 

Malmö var bättre i boxen än vad vi var, de gör tre-fyra stycken mål på inlägg under matchen och som jag har poängterat innan när vi har spelat mot dem så är dem mycket starka i fysiken, berättar Ulrik. Men trots resultatet så var tränaren ändå nöjd med laget:

“När vi har bollen så gör vi det riktigt bra, Malmö är starkare fysiskt än vad vi är men det är något vi får arbeta på” 

Under matchen så arbetade man med att få in det nya sättet att spela fotboll på, så man kommer att lira under 2013. Malmö som spelar lite mer rakt och längre bollar fick se ett spelande Helsingborg där man använder sig av ytterbackarna mycket mer i spelet.

” Det är de vi arbetar med nu inför nästa säsong, vi vill ha med våra ytterbackar mer i offensiven och lägga in lite mer kombinationer, idag ser vi att det fungerar och det är glädjande.” 

Det vi tar med oss hem och arbetar på är att vi måste bli starkare i fysiken men även att vi bättrar oss i defensiven. Men alla spelare har fått speltid idag och vi blickar redan framåt mot vårt nästa möte.

Startelva: 

Anton Olsson –
Felix Bindelöv, Ted Högsten, Vlad Madaras, Jonatan Larsson –
Jesper Lundborg, Niklas Jönsson, Yonathan Getachew, Alexander Achinioti Jönsson –
Måns Herrmann, Anton Kinnander

Avbytare:

Christian Ljungberg, Andre Wikman, Axel Grahn, Jonatan Olsson, Jakob Hansson

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*