Mellberg – ”Jag tror vi hade haft goda chanser att sikta högt i Allsvenskan om vi fått möjlighet att bygga vidare härifrån”

200618 Helsingborgs tränare Olof Mellberg deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Helsingborg den 18 juni 2020 i Kalmar. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0001

I måndags stod det klart att Olof Mellberg gjort sitt i HIF. I en kortare intervju gav den avgående tränaren sin syn på läget – och framtiden

Det är i en intervju med Fotbollskanalen som Olof Mellberg väljer att ge sin syn på avhoppet efter det stått klart att HIF degraderats till Superettan

– Det var på mitt initiativ. Jag pratade med styrelsen ganska tidigt efter matchen i måndags, redan på kvällen, säger Mellberg till sajten och menar att det var ett givet val för honom.

– Jag hade egentligen inte haft några problem med det själv. Jag känner stor revanschlusta och en del grejer som vi byggt upp hade man kunnat hålla kvar vid. Men att ha det här i bagaget. Jag tror att det blir något negativt som följer med då och det kan påverka gruppen. Jag tror att det är bättre att någon annan kommer in med ny energi.

Olof Mellberg presenterades som ny tränare sommaren 2019
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35658

Det blev knappt 15 månader i HIF innan resan tog slut. Anledningen var enkel – Istället för att lyfta klubben, till nästa steg, trillade man istället ner i Superettan inför 2021

– Det hade varit en helt annan situation om vi hade klarat oss kvar. Jag tror vi hade haft goda chanser att sikta högt i Allsvenskan om vi fått möjlighet att bygga vidare härifrån. Vi gjorde en stor omorganisation, med många nya människor i klubben, för ett år sedan. Det tar lite tid innan det sätter sig. Tyvärr blir det en ny omorganisation nu

Mellberg berättar vidare att han trivts väldigt bra i HIF och staden som helhet. Han pekar på två olika delar av säsongen – en där man fick kriga till sig resultat och den andra där bra insatser inte kunde omsättas i poäng

Vad som händer till nästa säsong är just nu oklart. Men Mellberg vill fortsätta jobba som tränare.

– Ja, jag har trivts med rollen som huvudtränare så jag kan absolut tänka mig att fortsätta som det. Sen får vi se vilka möjligheter man får. Det är inte positivt på ett cv att ha en sistaplats i allsvenskan men jag tror som sagt att den lärt mig mer än mina två förstaplatser, säger han till Fotbollskanalen.

Olof Mellberg gör sin sista match, som HIF-tränare, i eftermiddag när HIF möte Norrköping med start klockan 14.30

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*