Mattias Lindström: “Vi ska vinna serien så då vill vi ju spela vårt sätt att spela Fotboll”

210212 Mattias Lindström under en fotbollsträning med Helsingborg den 12 februari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

Inför HIF:s match mot J Södra fick AOH en pratstund med Assisterande tränare Mattias Lindström i veckans podd. Där pratar han om motståndet, Lagets approach och vad som måste förbättras.

J Södra på Tisdag, Vad vet ni om dem?

” – Vi har bra koll på dem. Precis som med alla motståndare. Framför allt Sven men även Jag, vi sätter tänderna i dem ordentligt så vi missar inget. Sen är det alltid, hur mycket ska vi anpassa oss och hur mycket ska spelarna behöva veta. Så vi har bra koll och vet vad som väntar oss. Det är även Vapenvallen så det är inte deras ordinarie plan. Det är positivt för oss. Gräs, det gillar vi. J Södra har vi fullständig koll på.”

Vilken sorts fotboll ska man förvänta sig av J Södra?

” – Nu har dem ny tränare, förra året var de extremt passningsorienterade. Men de vill spela fotboll på gott och ont. Men de har den sortens spelare, de har Zeidan, de har Fendrich och de har lite andra spelare som är duktiga bollspelare. Men det vi ser är att de har ett annat rakt spel än förra året men vill fortfarande spela så en mix emellan. Lite som oss kan man säga.”

Hur väljer ni att möta den biten, fokuserar ni mer på ert spel som du sa innan eller?

” – Ja. Vi är ju HIF, vi spelar i Superettan och vi är favoriter och ska vinna serien så då vill vi ju spela vårt sätt att spela Fotboll oavsett vem vi möter. Sen är det skillnad på konstgräs och allt sånt där. Vi har koll på dem och vi kommer informera spelarna men vi vill inte ändra vårt spel alls. Det är Grundtanken.”

Ni har övat mycket på passningsspelet, tycker du att det går framåt?

” – Ja, det gör det. Det går framåt men det är inte vår starkaste sida. Vi vill ju spela en attackfotboll, då blir det ibland att istället för att välja det enklare alternativet med en sidledspass så trycker man den i djupled och desto längre bollar desto högre felprocent. Men vi har hellre det spelet. Det kanske hänger ihop med planer och premiärer och allt vad det kan vara men det spelet kommer vi att förbättra och vi ska förbättra. Där har vi mer och ge.”

Från matchen mot Öis, vilka sidor känner du att ni måste förbättra?

” – Bollvinst. När vi vinner bollen, framförallt mot ÖIS där det var så extremt. Vi vann mycket boll och fick jättemycket kontringslägen och vi gjorde det bra en del gånger, vi vann ju med 4-1 men när vi vinner bollen så “Vad gör vi med bollen…” Vi har ju såklart pratat om vad vi ska göra men det är mycket upp till spelaren, Ska vi pausera det eller ska vi attackera? Ska vi dribbla när vi vinner den, antagligen inte, ska vi passa loss på yta? Bollvinst har vi pratat mycket om i veckan.”

Vill du höra Mattias Lindström prata vidare om matchen J Södra och läget inför matchen ikväll kan du lyssna på hela intervjun i veckans podd som släpptes i Söndags. Den finns på länk här, men även På Spotify och Acast i spelarna nedan.

https://shows.acast.com/AOH-Podden/episodes/aoh-podden-2-granen-satter-krav

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*