Mattias Lindström inför Mjällby AIF

Sju poängs serieledning med chans till ännu större ryck och ett lag i bottenträsket på besök. HIFs senaste målskytt, Mattias Lindström, tänker dock inte kompromissa i söndagens match mot Mjällby: “Vi ska spela som vi gjort under hela säsongen”.

När Allt om HIF får tag i Lindström har han nyss avverkat onsdagens fyspass. Den hårt jobbande yttermittfältaren har klart för sig hur hans lag ska spela på söndag för att ta hem ytterligare tre poäng i den allt hetare guldstriden:

– Vi ska ha mycket bollinnehav och snabbt få igång ett bra passningsspel så att Mjällby får jaga boll. Det är vår grundtanke vi haft med oss hela året och det har funkat bra hittills.

Senast blev det oavgjort mot Häcken, vad tar ni med er från den matchen?

– Vi ska glömma första 45 minuterna och istället ta med oss andra halvlek där vi spelar precis som vi ska.

Hur är Mjällby att möta?

– De är ett stabilt allsvenskt lag som är svåra att möta borta på Strandvallen. De senaste åren har vi dock haft det lättare på Olympia och förhoppningsvis gäller det även nu på söndag.

Redan blickar många av HIFs supportrar fram mot “guldmatchen” mot Elfsborg på onsdag. Men att tankarna bland spelarna redan skulle vara på Borås Arenas konstgräs dementerar Lindström.

– För oss spelare är det inga problem att fokusera på matchen mot Mjällby, jag har inte alls tänkt på onsdagens match. Det är tre poäng som gäller på söndag och de är minst lika viktiga.

Mjällby kommer till Olympia med endast en förlust på de sju senaste matcherna, men de gulsvarta har sedan återkomsten till Allsvenskan i fjol förlorat samtliga möten mot HIF.
I våras gjorde Erik Sundin enda målet i seriepremiären på Strandvallen och senaste mötet på Olympia, i cupsemifinal i fjol, vann di röe med 2-0 efter mål av samme Sundin och Markus Holgersson. De senaste resultatet har fört Mjällby upp på lite säkrare mark i tabellen (11:a), dock har man bara fem poäng ner till kvalspel. I HIF saknas Eiswohld, Ohlander och Bouaouzan på grund av skada. I Mjällby återfinns inga skador och ännu inga avstängningar, vilket kan ändras efter torsdagens match mot AIK.

Vinner HIF på söndag sätter de press på Elfsborg som möter Häcken borta senare samma dag. Går resultaten di röes väg kan guldet därmed säkras redan i nästa omgång. Men låt oss istället göra som Mattias Lindström och ta en match i taget.

3 kommentarer

  1. Med tanke på att Mjällby spelar match imorgon (torsdag) så kan man de facto ha spelare avstängda mot HIF, finns flera i farozonen.

  2. Plus att de kan få skador och enligt HD.se i går lät både Chrisse & Patronen tveksamma hos oss…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*