Mattias Lindström: “De ser HIF som ett gäng primadonnor”

201223 Helsingborgs assisterande tränare Mattias Lindström poserar för ett porträtt under en tränarpresentation den 23 december 2020 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Inför matchen mot Brage fick AOH en kort pratstund med Mattias Lindström.

Match mot Brage, vad kan du säga om dem?

” – De är bättre än tabellen visar. Vi har sett mycket på dem nu och de har haft otur, skador på nyckelspelare och det har vi också så att det blir en tuff match. Om jag skulle tippa, i November månad så är nog Brage i övre halvan av serien, av det jag har sett nu och de andra lagen. Vi ska inte lura oss av tabellen. Åka upp till Borlänge och spela på Konstgräs, det vet vi är Tufft.”

Lindström utvecklar vidare om Brage:

“De är tajta, 4-4-2 och de har gått ut på Hemsidan och sagt att de ska tillbaka till grunderna, kämpa och kötta ungefär. De ser ju HIF som ett gäng primadonnor. Det vet vi att vi inte är och de kommer ju att måla upp det som det “Nu kommer HIF med Andreas Granqvist, Lindegaard” “De ska fan inte tro att de är något”. Så kommer de måla upp det och är vi inte redo att ta den striden så vinner vi inte matchen, tar vi den striden och visar att “vi skiter i vad ni säger”, då vinner vi.”

Är det jobbigt att känna att varje lag i den här ser matchen mot HIF som lite av “årets match?

” – Tvärtom, jag tycker att annars ska man inte spela i HIF. De är dem spelarna som vi vill behålla i klubben, det är sådana spelare vi letar efter. Sådana spelare som verkligen vill spela i HIF och förstår vad det innebär. Det är inte lätt för Loeper eller Viktor Lundberg att förstå vad det innebär att spela i HIF, de har aldrig gjort det innan. Men vi vet vad det innebär att spela i HIF, jag vet det, Jörgen vet det, Sven vet det och då vet vi vilka spelare vi behöver. De spelarna vill vi ha och de spelarna har vi.”

Ni försökte ändra lite sist, är det något som ni kommer göra inför denna matchen också?

” – Det kan vara att vi vrider lite. Vi har ju Vlad, Rasmus, Brandur, Max, Loeper och vi har Lundberg. Det är dem som ska stå för det offensiva. Ta Bort Vlad (Skratt). Vi har Brandur, vi har Rasmus, vi har Viktor, Loeper och Max. De ska stå för det offensiva. Hur vi vrider, det har vi bestämt oss men jag inte säga det, jag är ledsen (skratt).”

Vill du lyssna på hela intervjun med Mattias Lindström där han och jag pratar vikten av U21-serien, att bygga förtroende med talangerna och det fortatta fokuset på passningsspelet finns hela intervjun på Spotify och Acast. Du kan lyssna i spelarna nedan:

https://shows.acast.com/AOH-Podden/episodes/aoh-podden-4-det-borde-hant-mer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*