Mattias följer strömmen

Öppenheten på nätet från klubbar, agenter och spelare har under den senaste tiden exploderat likt en mentos i coca-cola light, det fullkomligt sprutas ut twitters och bloggar. Senast i raden av bloggare är HIF’s Mattias Lindström.

De etablerade journalisterna följer dem slaviskt, i hopp av att kunna hitta ett “scoop” som de kan basunera ut i krigsrubriker, antingen i tryckt form eller på nätet. Privatpersoner följer dem för att hänga med lite om hur livet som fotbollsspelare kan vara. Och huruvida press&informations-ansvariga i de berörda klubbarna som spelarna representerar följer dessa bloggar och twitters med spänning och nervositet, det förtäljer inte storyn, än…

Det har under ett par års tid redan funnits en rad av fotbollsspelare som antingen i bloggform eller på Twitter samt Facebook berättat både det ena och andra om sina liv som fotbollsspelare. Ibland har de även skrivit och berättat något om sina privatliv. Och ibland har deras fruar öppnat upp den privata sfären för allmänhetens beskådan. Allt detta har dock HIF-spelare undanhållt sig ifrån, förutom en spelares fru, så har det varit ganska tyst och tillknäppt.

***

Men nu har det tydligen skett en förändring i klubben (?) och vi kan nu se ett antal HIF-spelare som twittrar. Vissa mer, andra mindre. Senast på twitterhimlen och bloggsfären är alltså Mattias Lindström.

***

På hans blogg, (och nej, detta är vi inte tillsagda att länka till, men vi gör det ändå…) kan vi läsa på ett Mattias-Lindströmskt vis om alla hans landslagsmeriter, hur mycket skvaller han ska berätta om HIF (aj aj aj Frederik?), vilken låtlista han knåpat ihop via Spotify samt lite andra personliga reflektioner. Och vi som följt, följer Mattias Lindström vet ju att detta kommer bli läsvärt framöver!

Och måhända har Lindström en plan med sitt bloggande? Är det så att han inte bara nöjer sig med titeln “Glidtacklingskungen”, han vill även bli “Fotbollsbloggarkungen” framöver och ta kronan från Henrik Rydström?

***

Dock ställer jag mig lite nyfiket frågande till varför Mattias väljer en plattform som fotbolldirekt och inte någon HIF-relaterad…

 

1 kommentar

  1. Daniel Andersson var väl nästan först ut i och med sitt bloggande på numera avsomnade Bredsida.se?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*